OBRAZOVANJE U DIGITALNOM DOBU: Vesić uručio tablete i laptopove učenicima u Mladenovcu

Novosti online

21. 09. 2021. u 14:53

PODELA tablet i laptop računara počela je danas u Mladenovcu u Osnovnoj školi "Živomir Savković" u Kovačevcu, učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, a uručio ih je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ОБРАЗОВАЊЕ У ДИГИТАЛНОМ ДОБУ: Весић уручио таблете и лаптопове ученицима у Младеновцу

Foto: Grad Beograd

Vesić je rekao da je u osnovnim školama u Mladenovcu podeljeno ukupno 1.939 tablet računara đacima i više od 420 laptop računara koje će učitelji i nastavnici koristiti u nastavi.

Istakao je da se uz tablet i laptop računare dobija besplatan internet i mogućnost pristupa digitalnim udžbenicima, što je, kaže, nov način praćenja nastave.

- Svi učenici od trećeg do šestog razreda u Beogradu dobijaju tablete, bez obzira na to da li roditelji imaju materijalna sredstva da ih kupe ili ne - naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je rekao da direktori škola imaju zadatak da ohrabre nastavnike da koriste tablet i laptop računare, jer se, ističe, živi u digitalnom dobu i potrebno je prilagoditi obrazovanje tome.

Foto: Grad Beograd

Vesić je najavio da će ove godine biti usvojena izmena Zakona o obrazovanju, da se izjednače digitalni udžbenici sa klasičnim, što znači, kako objašnjava, da će neke škole moći da izaberu da se nastava odvija samo uz digitalne udžbenike.

On je istakao da u Mladenovcu ima 1.000 roditelja čija deca idu u prvi ili drugi razred i pozvao ih da se prijave na konkurs Fondacije za mlade talente Grada za subvencionisanje kupovine četiri udžbenika za decu koja pohađaju te razrede, a čija je cena, u zavisnosti od izdavača, oko 6.000 dinara.

- Da bi dobili ta sredstva potrebno je da roditelji uzmu potvrdu u školi da im dete pohađa prvi ili drugi razred, pošalju očitanu ličnu kartu i kopiju platne kartice sa brojem žiro računa - kaže on i dodaje da su prijave otvorene do 30.septembra.

Istakao je da se do sada na konkurs prijavilo više od 23.000 roditelja od 34.000 dece koja pohađaju prvi ili drugi razred.

Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić iskazao je zahvalnost zameniku gradonačelnika i Gradu Beogradu zbog podele tablet i laptop računara učenicima.

- Tableti su namenjeni za učenje i time ćemo poboljšati kvalitet nastave, a deca Mladenovca će dobiti mogućnost da lakše savladaju digitalnu nastavu - rekao je Glišić.

Direktorka OŠ "Živomir Savković" u Kovačevcu Milijana Krstić rekla je da će zahvaljujući projektu Grada sva deca imati jednake uslove za praćenje digitalnih sadržaja i nastave na daljinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna