POKRETNA KANCELARIJA GORANA VESIĆA U BARIČU: Rešavamo problem po problem

Š. M.

19. 09. 2021. u 09:19

​ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić danas je sa svojom Pokretnom kancelarijom obišao opštinu Obrenovac, odnosno naselje Barič.

ПОКРЕТНА КАНЦЕЛАРИЈА ГОРАНА ВЕСИЋА У БАРИЧУ: Решавамо проблем по проблем

Foto: Š. M.

Ovo je prva takva akcija, a očekuje se da u narednom periodu obiđe više od 150 mesta na teritoriji prestonice. On će razgovarati sa građanima o svim problemima, a saslušaće i sugestije žitelja svih prifradskih naselja u 17 beogradskih opština.

- Problemi ne mogu da se reše odmah, ali ćemo sve pokušati da se što više stvari uradi - kaže Vesić za "Novosti". - U Bariču će u petak biti raspisan tender za novi vrtić, pošto je trenutni možda i u najgorem stanju u prestonici. Deca će privremeno ići u novi vrtić u Belom Polju, koji će biti otvoren narednih dana. Takođe se radi i 13 kilometara kanalizacione mreže i Obrenovac će postati prva opština u Beogradu gde će biti urađena kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža. Radi se i nekoliko ulica, rešavamo problem po problem. Biće urađena i zgrada Mesne zajednice u Bariču, gde će ljudi moći da završe i druge stvari, a ne idu u centar Obrenovca. Građani su više od sat vremena proveli sa zamenikom gradonačelnika, ističući probleme sa kojima se susreću u Bariču.

Kako je istakao Vesić, svakog četvrtka biće objavljeno gde će Pokretna kancelarija biti tokom vikenda. Na spekulacije odakle se finansira ovaj projekat, zamenik gradonačelnika imao je jasan odgovor.

- Advokat Nemanja Aleksić iz Novog Sada uzeo je kamp kućicu u zakup i dao mi je na korišćenje - kaže on. - Tako da ona građane Beograda ne košta ništa. Preuredili smo je u kancelariju i naredna tri meseca rešavamo probleme građana. Njih je mnogo, ali će se rešavati jedan po jedan. Pokretna kancelarija danas će obići i naselje Urovci, gde će zamenik gradonačelnika takođe pričati sa građanima o raznim problemima.

Vesić je govorio i o kandidaturi za mesto gradonačelnika prestonice.

- Gradonačelnik prestonice se od 2008. godine ne bira na direktnim izborima i u skladu sa rezultatima lokalnih izbora o prvom čoveku glavnog grada odlučivaće stranka. Nije moje da o tome razmišljam, moj posao je da radim najbolje što mogu u interesu građana i na to sam fokusiran - rekao je Goran Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!