NOVE KOCKE KOD SKUPŠTINE: Počelo popravljanje pločnika ispred srpskog parlamenta

J.D.

07. 09. 2021. u 15:00

NA PLATOU ispred Narodne skupštine počeli su radovi na zameni polomljenih i klimavih kocki, koje su huligani uništili u protestima prošle godine.

НОВЕ КОЦКЕ КОД СКУПШТИНЕ: Почело поправљање плочника испред српског парламента

Narodna skupština

Skoro godinu dana na pojedinim mestima uopšte nisu postojale kamene podloge, negde su bile polomljene i klimave, i predstavljale su pravo "minsko polje" za šetače. Međutim, konačno je došao red da se zamene, pa su tako tokom jučerašnjeg dana radnici na platou vadili stare kocke i pripremali teren za postavljanje novih.

Takođe, u pojedinim delovima platoa radnici su bagerom kopali upale i rasklimatane kocke, koje će po završetku radova biti učvršćene. Osim sređivanja kocki, nedavno je na plato ispred srpskog parlamenta postavljena ograda od kovanog gvožđa duga oko četiri metra, koja se na ovom mestu nalazila sve do 1956. godine.

Nakon demontaže ugrađena je ispred Titove vile "Biljana" u Ohridu, da bi nedavno bila ponovo vraćena na staro mesto. Ograda je rađena po projektu čuvenog arhitekte Nikolaja Krasnova.

BONUS VIDEO:

NAJVEĆA U EVROPI: Smederevska tvrđava od 15. veka odoleva napadačima i zubu vremena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)