"BEOGRADSKE ELEKTRANE" PRED SEZONU: Grejanje će biti stabilno

G. N.

06. 09. 2021. u 18:15

JKP "Beogradske elektrane" privode kraju pripreme daljinskog sistema za predstojeću grejnu sezonu. Kako obećavaju u preduzeću, više od 300.000 domaćinstava u prestonici imaće tokom hladnih meseci stabilno i pouzdano snabdevanje toplotnom energijom.

БЕОГРАДСКЕ ЕЛЕКТРАНЕ ПРЕД СЕЗОНУ: Грејање ће бити стабилно

SPREMNI "Beogradske elektrane" zagrevaju 300.000 stanova, Foto D. Milovanović

Sistem "Beogradskih elektrana" jedan je od najvećih za snabdevanje potrošača toplotnom energijom u Evropi, sa više od 1.600 kilometara mreže. Stoga je stanje "mirovanja" od sredine aprila iskorišćeno da se obave obimni radovi na toplotnim izvorima, toplovodnoj mreži i primarnim delovima toplotnih predajnih stanica.

- U okviru završnih priprema pred grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra, od 1. do 10. oktobra "Beogradske elektrane" će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja - najavljuju u preduzeću.

- U tom periodu, biće provereno funkcionisanje 14 toplana i 22 kotlarnice. Korisnici će o rasporedu obavljanja funkcionalnih proba biti pravovremeno obavešteni.

Iz preduzeća podsećaju da se o održavanju kućnih grejnih instalacija stara vlasnik objekta, odnosno organ upravljanja stambenom zgradom. Radovi na pripremama kućnih grejnih instalacija za grejnu sezonu moraju biti završeni do 30. septembra. Ukoliko postoji potreba za takvom intervencijom, potrošači zahtev za ispuštanje vode iz sistema mogu da upute "Beogradskim elektranama" najkasnije do 15. septembra kako bi radovi bili okončani u propisanom roku.

PROMENA ODLUKE

ZAHVALjUJUĆI izmenama Odluke o snabdevanju toplotnom energijom, ako vremenske prilike to budu zahtevale, stanovi u Beogradu biće topli i pre zvaničnog početka grejne sezone. Objekti će biti zagrevani danima za koje u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusovih ili nižu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega