OD BANJICE DO TOŠINOG BUNARA ZA 15 MINUTA: Raspisan tender za izgradnju poslednje deonice Bulevara patrijarha Pavla od Košutnjaka do Hipodroma

S. Vidačković

25. 08. 2021. u 06:47

TENDER za izvođača radova koji će izgraditi poslednjih 1,7 kilometara deonice Bulevara patrijarha Pavla od Košutnjaka do petlje kod Hipodroma, vredne više od dve milijarde dinara, raspisan je juče.

ОД БАЊИЦЕ ДО ТОШИНОГ БУНАРА ЗА 15 МИНУТА: Расписан тендер за изградњу последње деонице Булевара патријарха Павла од Кошутњака до Хиподрома

Foto N. Skenderija

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, umesto pruge na koju su Beograđani navikli decenijama, za nekoliko meseci ovde će ići saobraćajnica koja će povezati Most na Adi sa Bulevarom patrijarha Pavla.

Vesić objašnjava da će građani koji dolaze sa Mosta na Adi tokom sledeće godine umesto da skreću levo pored Topčiderskog parka i prema Teodora Drajzera, gde je inače "usko grlo", ići pravo bulevarom sa četiri trake, ulaziti u Patrijarha Pavla i obilaziti Topčiderski park. Ispod podvožnjaka će se spajati na postojeći Bulevar patrijarha Pavla, koji se takođe širi u četiri trake i tako sve do Ulice Pere Velimirovića.

- Čitav posao već traje nekoliko godina. Prvo smo izmestili korito Topčiderske reke, uradili novi most preko Ulice Pere Velimirovića koja seče Bulevar patrijarha Pavla - rekao je Vesić. - Sada je u toku završetak deonice od dva kilometra Bulevara patrijarha Pavla sa četiri trake od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, a sada raspisujemo tender za deonicu od Košutnjaka do Mosta na Adi, odnosno do petlje "Hipodrom" - pojasnio je Vesić.

Foto V. N.

Zamenik gradonačelnika podseća da su u međuvremenu završene ulice Save Maškovića i Crnotravska, koje su proširene na četiri trake. Ostaje još da između Crnotravske i Bulevara patrijarha Pavla budu proširene Borska i Pere Velimirovića.

- Raspisujemo u narednom periodu i tender za deonicu od Save Maškovića do auto-puta. To znači da od Mosta na Adi, od petlje "Hipodrom" pa sve do auto-puta, preko Bulevara patrijarha Pavla, Pere Velimirovića, Borske, Crnotravske, Save Maškovića imamo bulevar sa četiri trake koji bukvalno vodi na auto-put - objasnio je Vesić.

- To znači da će oni koji žive na Banjici moći da za 15 minuta budu na Tošinom bunaru, što je sada nemoguće.

SAČUVAĆEMO SVAKO DRVO

NAMA je trebalo oko dve godine da rešimo problem zajedno sa železnicom, koja polako izmešta prugu iz ovog dela grada, potom da dobijemo ovaj koridor i da saobraćajnicu iz Topčiderskog parka prebacimo na koridor koji ne smeta nikome. Tako ćemo uraditi vezu između Mosta na Adi i Bulevara patrijarha Pavla, te sačuvati svako drvo u Topčiderskom parku i. naravno, Topčiderski park - naglasio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju