AKCIJA SUZBIJANJA KOMARACA: Zaprašivanje u Beogradu se danas nastavlja

Novosti online

06. 08. 2021. u 09:55

SEKTOR ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" saopštio je da i danas nastavlja akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА: Запрашивање у Београду се данас наставља

Foto: Tanjug/JKP Čistoća /Nenad Cakić

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 19:30 do 24:00 časa i obuhvatiće sledeće lokacije: jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Reva, Banjička šuma, Šumice, Hajd park, Košutnjak, Topčiderski park, Topčidersko groblje, Krnjača, Partizanski blok, Braća Marić, od Tabanovačke do Vitanovačke ulice, od Vitanovačke do Kružnog puta Voždovac, Medaković 2, Braće Jerković, Stepa Stepanović, Indire Gandi, Braće Srnić, Šumice, Lekino brdo, Konjarnik, Cvetanova Ćuprija, Vojvode Vlahovića, Zemun Polje.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

"Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije