VEČERAS OD 18 DO 22 SATA: Aviotretiranje komaraca u Svilajncu

Z. Gligorijević

04. 08. 2021. u 11:38

AVIOTRETIRANjE komaraca na teritoriji svilajnačke opštine biće obavljeno večeras od 18 do 22 sata.

ВЕЧЕРАС ОД 18 ДО 22 САТА: Авиотретирање комараца у Свилајнцу

Foto: Z. Gligorijević

S obzirom na to, Opština upozorava vlasnike pčelinjih društava u blizini priobalja Resave i Morave, lagune, smetlišta, levo i desno od regionalnog puta do Moravskog mosta, groblja, "Baćici" i u gradu, da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela, izmeštanjem košnica ili primenom mera.

Lokalna samouprava im preporučuje da ostave otvorene ventuse na košnicama, da ispod poklopne daske u hranilice sipaju čistu pijaću vodu, da poletišta suze rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela, da košnice hlade vodom ukoliko su vrućine izuzetno visoke i da ujutro nakon tretmana poletne daske operu čistom vodom.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika doći će do pomeranja termina akcije, o čemu će građanstvo i udruženja pčelara biti blagovremeno obavešteni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!