TONU ZBOG RUPE PORED ZGRADE: Stanare u Ulici Marka Todorovića 7 zabrinjavaju pukotine u stanovima

A. Z. KLISURIĆ

02. 08. 2021. u 08:51

STANARI zgrade u Ulici Marka Todorovića 7, već tri godine strepe za svoje domove. Zgrada u kojoj žive tone zbog rupe koja je iskopana za temelj stambenog objekta, koji nikada nije izgrađen, a nalazi se tik pored njih.

ТОНУ ЗБОГ РУПЕ ПОРЕД ЗГРАДЕ: Станаре у Улици Марка Тодоровића 7 забрињавају пукотине у становима

Foto M. Anđela

Pod i zid počeli su da se odvajaju u stanu u prizemlju, a kako vreme odmiče strahuju i stanari viših spratova. Iako stanari i upravnik ove stambene zajednice tvrde da su se obraćali GO Zvezdara, u ovoj opštini kažu da nisu dobili prijavu.

Zgrada u Ulici Marka Todorovića izgrađena je pre 13 godina, pored nje pre četiri godine iskopana je rupa, a nakon godinu dana stanari su primetili prve promene u svojim stanovima. Kako su ispričali, za "Novosti", rupa je bila udaljena nekoliko metara, ali se svake godine zemljište odranja i sve je bliže njihovoj višespratnici.

Stanujem na strani zgrade koja je blizu rupe, ali sam na poslednjem spratu - govori jedan od stanara. - Još nisam primetio pukotine, ali znam da su se komšinici u prizemlju odvojili pod i zid nekih šest centimetara. Strahujemo da ako se ovde nešto ne uradi i ako prođe još jedna zima ili bude jačih kiša, i nama na višim spratovima će popucati zidovi.

Prema rečima profesionalnog upravnika Srđana Narančića, sa spoljašnje strane zgrade nalaze se i instalacije za gas, pa ih brine šta će se desiti ako se oštete ove cevi.

- Stanari su se obraćali nadležnima, ali su dobijali odgovor da nemaju upravnika, onda su angažovali mene i opet ništa nismo rešili - priča, za "Novosti", Narančić. - S obzirom na to da niko neće da se pozabavi ovim problemom, na poslednjem sastanku dogovorili smo se da u narednom periodu pokrenemo krivičnu prijavu protiv vlasnika parcele.

Iz GO Zvezdara rekli su, za naš list, da niko nije prijavio ovo gradilište i da se nisu žalili stanari ove, ali ni okolnih ulica.

- Građevinski radovi na parceli, što se odnosi na čišćenje i iskop, u delatnosti su Gradske građevinske inspekcije, a oni obavljaju i inspekcijski nadzor - kažu u ovoj beogradskoj opštini. - Nije poznato ko je vlasnik parcele i da li ima dozvolu za radove, a to je nadležnost Gradske građevinske inspekcije.

IZLIVA SE I KANALIZACIJA

OSIM što tone zgrada, počela je da se izliva i kanalizacija iz šahte, koja se nalazi pored zgrade. Kako nam je ispričao upravnik Srđan Narančić, ovo je još jedna od "nuspojava" odranjanja terena.

- I to izlivanje je povezano sa širenjem rupe, što više dolazi do sleganja terena na parceli pored, stvara se i kontrapad i izlivaju se fekalije - kaže Narančić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)