"GLEDAM SADA STAN KAKO MI VISI U VAZDUHU": Potresne scene ispred urušene zgrade, nameštaj visi iz provaljenih zidova (FOTO/VIDEO)

M. S.

20. 07. 2021. u 13:51

DANAS oko 12 i 30 časova obrušio se još jedan deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, koja je u petak pretrpela velika oštećenja.

ГЛЕДАМ САДА СТАН КАКО МИ ВИСИ У ВАЗДУХУ: Потресне сцене испред урушене зграде, намештај виси из проваљених зидова (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Sa ulice se vide kuhinjski elementi odnosno deo stana koji je ostao neurušen.Stanari su se okupili i posmatraju kako im domovi propadaju.

- Moj stan se juče urušio, gledam sada kako mi stan visi u vazduhu. Stvari su mi unutra, ništa sa sobom nisam ponela. Šetala sam psa kad se prvo urušavanje dogodilo. Danas je trebalo da bude deset kamiona da zatrpava, ali su iz nepoznatih razloga stali - kaže za "Novosti" Zorica Stanimirović čiji se deo stana jutros obrušio.

Ljubica Stanković, čiji je stan iznad onog koji se urušio u petak, stoji ispred zgrade i gleda kako joj se kuhinja otvorila i urušava se.

- Do danas je visila. Drugi deo stana je u unutrašnjem delu objekta koji je zasad stabilan - kaže ona.

- Niko od nadležnih iz Grada, Opštine Vračar, nam se posle ovog ponovnog obrušavanja, nije javio. Zbog čega ne postoji volja da se zaustavi rušenje, da je postojala volja, dosad bi se obezbedila zgrada - ogorčeni su stanari.

Stanari sutra ponovo treba da se sastanu sa predstavnicima Grada, a i toku dana treba da odluci koje će rešenje prihvatiti.

- Rekli su nam da su konsultovali Građevinski fakultet i da čekaju njihovo mišljenje da li će u nekom trenutku moći da uđu i uzmu stvari.

Deo ulice je zatvoren, a na terenu su i građevinska inspekcija i policija koja dežura u Vidovdanskoj ulici.

Objekat koji se urušio datira iz 1939. godine. Stanari nadležnoj inspekciji nisu prijavljivali investitora, ali su prema rečima upravnika zgrade više puta upozorili investitora da potpornim zidom obezbedi gradilište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama