TRAŽE TRASU LINIJI 309: Obnova Ulice vojvode Stepe u Kaluđerici počeće kad se odredi alternativa za prevoz

J. D.

19. 07. 2021. u 06:47

POSLE skoro četiri godine odlaganja, ulegnuća i rupe duž Ulice vojvode Stepe Stepanovića u Kaluđerici, došle su na red da budu sanirane.

ТРАЖЕ ТРАСУ ЛИНИЈИ 309: Обнова Улице војводе Степе у Калуђерици почеће кад се одреди алтернатива за превоз

Žitelji Kaluđerice željno čekaju početak radova

Planirano je da ova saobraćajnica bude rekonstruisana u delu od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra do porte Hrama Svetih Joakim i Ane, u dužini od 650 metara. Međutim, početak radova još nije određen jer se još traži rešenje za alternativni režim javnog gradskog prevoza u vreme trajanja radova.

- Rekonstrukcija će otpočeti kada se Sekretarijatom za javni gradski prevoz usaglasimo način i trasu kojojm će za vreme radova saobraćati javni prevoz, odnosno linija 309 koja tu prolazi - objašnjavaju nadležni iz GO Grocka. - Samim tim i trajanje radova zavisi od toga na koliko faza će biti podeljeno izvođenje radova i kako će biti regulisan režim saobraćaja u vreme trajanja obnove ove saobraćajnice.

Rekonstrukcijom će biti sanirana noseća podloga ulice, kolovozni zastor i trotoari. Radovi će koštati 32 miliona dinara, a finansijer je JP "Putevi Beograda", dok je izvođač radova JKP "Beograd put".

Pomenuta ulica nije u potpunosti rekonstruisana prethodnih deset godina, već su samo krpljene rupe. Zbog velikog prometa saobraćaja koji svakodnevno prolazi ovom trasom, asfalt je ispucao i na mestima gde je pre zime samo zakrpljen. Na pojedinim delovima put je u potpunosti ulegao u zemlju, a rupe su se ispunile podzemnim vodama.

Dodatni problem u Kaluđerici je i potpuno uništeni trotoar u Ulici vojvode Stepe Stepanovića, koji je bio iskopan zbog postavljanja vodovodnih cevi, a koji nikada nije vraćen u prvobitno stanje. Već su staze samo nasute sitnim peskom, pa su žitelji ovog gročanskog naselja prinuđeni su da gaze po blatu tokom kišnih dana, jer alternativne staze ne postoje.

107 MILIONA IZ OPŠTINSKE KASE

NADLEŽNI iz GO Grocka ove godine su za saniranje putne infrastrukture na teritoriji ove lokalne samouprave iz opštinske kase izdvojili 107 miliona dinara. Planirano da je ovim novcem budu sanirane sve prioritetne saobraćajnice, ali i da asfalt dobiju one ulice gde ga za sada nema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)