GRAĐANI BIRAJU I GLASAJU: Ovo su četiri predloga kako će izgledati metro u Beogradu (FOTO+VIDEO)

Novosti online

15. 07. 2021. u 20:49

BEOGRAĐANI će od večeras na zidu Starog dvora moći da vide predloge kako će izgledati vagoni budućeg metroa, ali i da glasaju preko sajta Skupštine grada.

ГРАЂАНИ БИРАЈУ И ГЛАСАЈУ: Ово су четири предлога како ће изгледати метро у Београду  (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Goran Vesić

Predlozi za izgled budućeg metroa su svetlost, sloboda, sigurnost i snaga, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i istakao da je Vlada Srbije za najvažniji projekat za Beograd obezbedila 4,6 milijardi evra.

- To su četiri predloga za koje će Beograđani glasati preko sajta Skupštine grada do 15. septembra kada će biti objavljeno koji je predlog pobedio i tada počinje realizacija projekta - najavio je gostujući u Beogradskoj hronici Goran Vesić.

Naveo je da će prva linija metroa biti završena 2028, a druga 2030. godine. Takođe, saopštio je i da će početkom novembra početi izgradnja Depoa na Makišikom polju čime će faktički početi izgradnja beogradskog metroa.

- To će se desiti posle 50 godina od kada je prvi put obećana izgradnja metroa 4. decembra 1981. kada je tadašnji gradonačelnik Branko Pešić rekao posle otvaranja Gazele da Beograd mora dobiti metro i stanicu Prokop - podsetio je Vesić.

- Ne bi Beograd dobio metro da nije predsednik Vučić stao iza ovog projekta da nije Vlada Srbije obezbedila 4,6 milijardi evra - naglasio je Vesić.

Istakao je i da je izgradnja metroa istorijska stvar za Beograd i da je zato važno da svi učestvuju u tome.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)