SUBVENCIJE ZA SC "TAŠMAJDAN": Grad Beograd pomaže, najviše para za ledenu dvoranu "Pionir"

A. Z. K.

07. 07. 2021. u 12:19

SKUPŠTINA grada Beograda na sednici koja je održana početkom meseca usvojila je predlog za rebalans poslovanja SC "Tašmajdan", kojim je predviđeno da se ovaj sportski centar subvencioniše sa 94.000.000 dinara.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА СЦ TАШМАЈДАН: Град Београд помаже, највише пара за ледену дворану Пионир

Foto N. Paraušić

Kako navode iz ove ustanove, najveći deo novca biće usmeren na finansiranje Ledene dvorane "Pionir", kao i za gasifikaciju Hale "Aleksandar Nikolić".

Teškoj situaciji na "Tašu" doprinela je pandemija virusa korona, tokom koje su vrata ove sportske ustanove bila zatvorena tri meseca.

- Prošle godine je radno vreme bilo ograničeno, kao i broj korisnika, otkazani su sportska dešavanja i koncerti - navodi se u obrazloženju SC "Tašmajdan".

- Došlo je do drastičnog pada prihoda, nije bilo obuka, izdavanja poslovnog prostora i termina. Tokom ove godine radno vreme je bilo ograničeno, pa je trend smanjenja prihoda nastavljen.

Sredstva koja će Grad uputiti na adresu sportskog centra biće uložena za pokrivanje troškova električne energije u Ledenoj dvorani, a u cilju podrške opstanka zimskih sportova na ledu.

Tokom ove godine, kao najznačajnija, planirana investicija je gasifikacije Hale "Aleksandar Nikolić".

- Ovaj posao je vredan 54.000.000 dinara. U hali je aktivna mazutna kotlarnica, koja godišnje troši od 150 do 200 tona mazuta. Iako su sistemi servisirani, princip je zastareo. Gasifikacija bi smanjila troškove, ali bi imala i pozitivan ekološki uticaj - navode iz SC "Tašmajdan".

PROŠLOGODIŠNjI PROJEKTI

TOKOM 2020.  uređena je Hala "Aleksandar Nikolić", povećan je broj svlačionica i sređene su tribine u Ledenoj dvorani "Pionir". Saniran je otvoreni bazen, uređeno je bazensko korito, plato i tribine, automatizovana je prerada vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista