LAKŠI PRONALAZAK PARKINA U BEOGRADU: Postavljanje info-tabli sa informacijama o slobodnim parking mestima

Novosti online

30. 06. 2021. u 15:55

U OKVIRU projekta „Smart siti” danas je na teritoriji opštine Stari grad nastavljeno postavljanje info-tabli koje će vozačima pokazivati broj slobodnih parking mesta u ulici, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ЛАКШИ ПРОНАЛАЗАК ПАРКИНА У БЕОГРАДУ: Постављање инфо-табли са информацијама о слободним паркинг местима

Foto: P. Milošević

On je precizirao da je JKP „Parking servis” u saradnji sa Beogradom i Gradskom opštinom Stari grad započinje prvu fazu radova na uspostavljanju sistema obaveštavanja vozača na uličnoj mreži o slobodnim kapacitetima parking mesta.

– Ulična mreža na kojoj je predviđena ugradnja senzora u Starom gradu oivičena je ulicama Cara Dušana, Francuskom, Vase Čarapića, Uzun Mirkovom i Pijarona de Mondezira (bivša Tadeuša Košćuška). Cilj predstojećih radova je da se dovede struja do tabli za obaveštenja koje pružaju informacije o broju slobodnih parking mesta u ulici – pojasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi u prvoj fazi trajaće do 27. jula, a predviđeno je da druga faza počne 27. jula i traje do 9. avgusta.

– To podrazumeva postavljanje opreme na ulici, tabli za obaveštenja, data kolektora, releja i parking senzora. O početku radova druge faze stanari ulica biće blagovremeno obavešteni putem plakata na ulaznim vratima zgrada, odnosno flajera koji će biti postavljeni ispod brisača parkiranih automobila. Po završetku obe faze radova na ovom delu područja opštine Stari grad biće ugrađeno ukupno 1.829 parking senzora, a na 44 lokacije na početku ulica biće postavljeno 85 info-tabli – rekao je Vesić.

Radove u saradnji sa EDB-om izvodi JKP „Parking servis”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)