RADOJIČIĆ URUČIO NAGRADE UČENICIMA GENERACIJE: Grad Beograd će nastaviti da ulaže u obrazovanje

Novosti online

28. 06. 2021. u 17:30

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak uručili su danas nagrade Grada Beograda đacima generacije beogradskih osnovnih i srednjih škola.

РАДОЈИЧИЋ УРУЧИО НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ: Град Београд ће наставити да улаже у образовање

Foto: Grad Beograd

Nagrade, tablet i laptop računare i monografije dobilo je 198 učenika generacije osnovnih škola i 87 učenika srednjih škola, ukupno njih 285.

Radojičić je tom prilikom istakao da ovakvi događaji predstavljaju najprijatnije trenutke za njega i da mu je zadovoljstvo da pozdravi najbolje đake generacije u Beogradu.

– Protekla godina je zbog pandemije korona virusa bila veoma teška za sve nas i zato želim da se zahvalim direktorima, deci, roditeljima i svima drugima koji su dali svoj doprinos da škole ne budu mesto značajnog zaražavanja i prenošenja virusa. To je naš najveći uspeh koji je omogućio da se izborimo sa virusom i očuvamo naše zdravlje. Sa druge strane, dobra organizacija nastave pokazala je da i u tim okolnostima svi zajedno možemo da postignemo dobre rezultate a da obrazovanje trpi što manje moguće. Verujem da će i naredni period biti pun izazova, ali isto tako verujem i da će kombinacija klasičnog i digitalnog obrazovanja dati mladim ljudima mogućnost da dalje napreduju – kazao je Radojičić.

On je istakao da je obrazovanje važno pre svega zato što čovek mora stalno da se usavršava.

–Znanje se stalno mora unapređivati, a sa pozicije nastavnika, moram reći da je najvažnije da u moru informacija kojima smo danas izloženi, umemo da odvojimo bitno od nebitnog. Želim vam da svake godine budete bolji od prethodne jer samo na taj način ćete još više napredovati u životu. Roditeljima takođe želim da čestitam zato što su svojoj deci usadili deci činjenicu da obrazovanje treba ceniti, a nastavnom osoblju čestitam jer su i u nepovoljnim uslovima uspeli da daju svoj maksimum. Grad Beograd će nastaviti da ulaže u obrazovanje, ove godine imali smo jedan od najvećih budžeta za obrazovanje i nastavićemo da obnavljamo i opremamo škole, gradićemo nove i praviti još bolje rezultate u sistemu obrazovanja – kazao je Radojičić.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da su ovakvi dani kruna rada Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Ako smo kao Grad Beograd makar malo doprineli uspesima ovih mladih ljudi, ja sam prezadovoljan. Na nama je da im stvaramo što bolje uslove za učenje i rad, na njima je da daju sve od sebe i nastave dalje da se razvijaju i van škola. Još jednom im čestitam na svemu do sada postignutom – poručio je Gak.

On je dodao da je Grad Beograd u prethodnih pet godina uložio oko 600 miliona dinara za opremanje beogradskih škola.

– Nastavićemo da radimo svoj posao i nastavićemo da budemo ponosni na sve uspehe beogradakih đaka – rekao je Gak.

Đaci generacije osnovnih škola dobili su tablet računar i monografiju „Sveti Sava spomenica”, dok su srednjoškolcima uručeni la-ptop računari i monografija „Srbija - gradovi, opštine, naselja”. Grad je za nagrade ukupno izdvojio 13,3 miliona dinara.

Predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije Dejan Nedić naveo je da Grad Beograd na pravi način vodi vodi računa o više od 190.000 školske dece u beogradskim osnovnim i srednjim  školama, pre svega stvaranjem dobrih uslova za školovanje i stipendiranje najboljih učenika.

– Grade se i opremaju škole, ulaže se u generacije koje dolaze i koje su budućnost Beograda. Izdvajanja Grada Beograda u jedan od najvažnijih sektora obrazovanja i dečju zaštitu su do sad najveća u istoriji glavnog grada – reko je Nedić dodavši da je saradnja škola sa Gradom na veoma visokom nivou.

Učenica generacije Filološke gimnazije Jovana Anđelić obratila se u ime nagrađenih i tom prilikom pročitala esej o tome kako i na koji način bi se u životu trebalo usavršavati.

Muzički program za goste u Kombank dvorani izveli su učenici Muzičke škole „Nevena Popović“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)