VANDALI ZAPALILI PARKIĆ U BRAĆE JERKOVIĆ: Procenjena šteta iznosi 1,1 milion dinara

A. Vojinović

30. 06. 2021. u 07:36

NEPOZNATE osobe zapalile su gumenu podlogu na dečjem igralištu u naselju Braće Jerković u noći između ponedeljka i utorka.

ВАНДАЛИ ЗАПАЛИЛИ ПАРКИЋ У БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ: Процењена штета износи 1,1 милион динара

Foto: Facebook/Goran Vesić

Kako su nam potvrdili iz Biroa za informisanje MUP, u ovom incidentu nije bilo povređenih osoba. Prema nezvaničnim informacijama, požar su, navodno, izazvali maturanti koji su tokom večeri u parkiću proslavljali kraj školovanja. Iako nije nepoznanica da su mesta za mališane često na meti vandala, ovo je bio prvi slučaj da je neko zapalio igralište!

- U toku noći 28/29. juna zapaljena je gumena podloga na dečjem igralištu u Meštrovićevoj 32 iza Doma zdravlja na Voždovcu u stambenom naselju Braće Jerković - navode za "Novosti" u JKP "Zelenilo-Beograd". - Na igralištu je oštećeno 190 kvadrata gumene podloge, četiri "njihalice", kao i dve rude na klackalici. Procenjena šteta iznosi 1.114.927 dinara.

Ekipe "Zelenila" su posle policijskog uviđaja očistile izgorelu površinu, narednih dana obnoviće gumenu podlogu i montirati nove sprave za igru.

Foto N. Skenderija

Reporteri "Novosti" obišli su juče dečje igralište u Meštrovićevoj i zatekli pust parkić. Na ograđenom delu nije bilo izgorele podloge, ali se i dalje u vazduhu širio težak i nesnosan miris zapaljene gume, koji je potencirao jučerašnji tropski dan.

- Čuli smo da su se noćas maturanti okupili u parkiću i da proslavljali kraj škole, ali ne znamo kako su uspeli da zapale podlogu - kažu, za "Novosti", žitelji naselja koje smo zatekli u blizini. - Celo prepodne su radnici sklanjali tu gumu, sve vreme smo osećali neprijatan smrad od paljevine.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče ujutru je na svom fejsbuk-profilu objavio fotografije na kojima se vidi kako gori dečje igralište.

- Grad Beograd je obnovio i uredio ovo igralište pre tri godine. Deca su ga koristila, a građani čuvali. Tako je bilo do noćas dok se nisu pojavili huligani koji su ga zapalili. Nadam se da će oni koji su ovo uradili brzo biti uhapšeni - napisao je Vesić na "Fejsbuku".

On je, takođe, naveo i da će predložiti da se u Krivični zakonik uključi novo krivično delo "oštećenje infrastrukture".

MOBILIJAR MAZALI TOVATNOM MAŠĆU

POČETKOM septembra 2019. godine vandali su uništili mobilijar i sprave za igru u dečjem parku u ulici Belo vrelo na Belim vodama. Mališani i njihovi roditelji bili su zaprepašćeni prizorom, pošto su huligani tovatnom mašću premazali klupe, stolove, klackalice, gusenice...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!