NOVO ŠETALIŠTE DO KRAJA GODINE: Napreduje rekonstrukcija parka "Lazaro Kardenas" na tri hektara u Bloku 44

Š. Marović

16. 06. 2021. u 07:52

REKONSTRUKCIJA šetališta "Lazaro Kardenas", odnosno dela koji se proteže duž Bloka 44, napreduje planiranom dinamikom, a očekuje se da sve bude završeno do kraja godine. Radove izvodi JKP "Zelenilo", a u ovoj fazi biće uređeno oko tri hektara zapuštene površine.

НОВО ШЕТАЛИШТЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Напредује реконструкција парка Лазаро Карденас на три хектара у Блоку 44

Druga faza ulepšavanja novobeogradskih blokova / Foto Fejsbuk/G­. Vesić

Radovi se trenutno izvode na dečjim igralištima u Nehruovoj ulici 101-117, 119-127 i Gandijevoj 184-192, kao i na sportskim terenima u Gandijevoj ulici 190, uporedo sa planiranom dinamikom.

- Na samom šetalištu, naši radnici ovih dana postavljaju tucanik na pripremljenu podlogu, izrađuju betonsku podlogu, kao i ivičnjake i rigole, postavljaju granitne ploče i ivičnjake - kažu za naš list u "Zelenilu". -

Određene staze se već asfaltiraju, ugrađuju dečji i fitnes rekviziti, montira zalivni sistem, a vrši se humuziranje zelenih površina. Takođe, radnici "Javne rasvete" izvode radove na novim instalacijama i stubovima za osvetljenje. Na gradilištu u Novom Beogradu svakodnevno je prisutno između 30 i 50 radnika.

Obnova šetališta koje povezuje Blokove 45, 44 i 70, nakon pet decenija, započeta je u junu 2019. godine. Projekat kompletne rekonstrukcije podeljen je u tri faze, čija je ukupna vrednost oko 312 miliona dinara. Prva faza radova trajala je do marta prošle godine i tada je uređeno 13 hektara, dok se kraj kompletne rekonstrukcije očekuje 2022. godine.

- U toku je izrada tehničke dokumentacije spoljnog uređenja šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 70, što je poslednja faza radova - kažu u ovom javnom preduzeću. - Radovi u ovom delu biće izvođeni u dužini od oko 1.200 metara, kojim se obuhvata prostor između Gandijeve ulice i Omladinskih brigada sa krakom prema izlazu na Savsko šetalište, na ukupnoj površini od 74.000 metara kvadratnih.

KLUPE I ĐUBRIJERE

KADA radovi budu privedeni kraju, radnici "Zelenila" će duž celog šetališta postaviti potpuno nove klupe i đubrijere, kako bi se oplemenio prostor, a Novobeograđani bi mogli da uživaju u njemu. Takođe će travnjak duž cele trase biti kompletno obnovljen i redovno održavan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!