VESIĆ O INVESTICIJAMA U BEOGRADU: Završen put Boljevci - Obrenovac

Tanjug

06. 06. 2021. u 14:12

GRAD Beograd je završio izgradnju državnog puta Boljevci - Obrenovac, vrednosti 151 milion dinara i dužine 7,3 kilometra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ВЕСИЋ О ИНВЕСТИЦИЈАМА У БЕОГРАДУ: Завршен пут Бољевци - Обреновац

Foto Arhiva

Gradi se obilaznica oko Beograda, auto-putevi i druge važne saobraćajnice, ali se ne zaboravljaju ni manji puteve, koji ne spadaju u prvu kategoriju, kao što je ovaj koji povezuje Surčin i Obrenovac. Ovaj put je posebno značajan za đake iz Surčina koji pohađaju obrenovačke srednje škole, rekao je Vesić.

On je gostujući na tv Pink naveo da je grad Beograd uredio trg u naselju Boljevci, a da se sada uređuju trgovi u Dobanovcima i Jakovu.

Završili smo rekonstrukciju vrtića u centru Surčina za 300 mališana, kao i u Boljevcima za oko 100 najmlađih, izgradili smo fiskulturne sale u Bečmenu i Boljevicma, radimo ambulantu u Petrovčiću, uredili smo sale u domovima kulture u Dobanovcima, Boljevcima i Jakovu, a narednih dana raspisuje se tender za izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima. Na kraju, Surčin brzo dobija još jednu fabriku za preradu hrane, rekao je Vesić.

On je kazao da je Grad Beograd raspisao tender za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Miljakovac u gradskoj opštini Rakovica, vrednosti od oko 110 miliona dinara, preneo je Beoinfo.

Gradimo više od pet kilometara kanalizacije samo u prvoj fazi koju sam obećao građanima prošle godine kada smo razgovarali o problemima naselja. Pored toga, pre nekoliko meseci, određen je izvođač koji će da projektuje i izgradi novi vrtić u ovom naselju, jedan od onih iz projekta grada ”25 vrtića za tri godine”, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Podsetio je da je istovremeno počela izgradnja prve faze sekundarne kanalizacione mreže u naselju Međulužje u gradskoj opštini Mladenovac dužine pet kilometara.

Kada završimo ovu kanalizaciju ona će biti priključena na postrojenje za preradu otpadnih voda koje ovih dana završavamo i u kome će se prerađivati otpadne vode kako bi se u čistom obliku vraćale u prirodu. Za drugu fazu sekundarne kanalizacije u Međulužju dužine 2,5 kilometara tender raspisujemo do kraja juna i radovi počinju na jesen, rekao je Vesić.

On je precizirao da je ukupna vrednost svih radova u naselju Međulužje preko 180 miliona dinara, kao i da će se i u Mladenovcu izgraditi novi vrtić, jedan od onih iz projekta grada ”25 vrtića za tri godine”.

Vesić je rekao da je Grad u petak raspisao tender za izgradnju Železničke ulice u Lazarevcu, da se centralni trg u Lazarevcu uređuje kako bi bio završen za Dan opštine Lazarevac 28. juna kao i da će početkom jula biti raspisan tender za izgradnju vodovodne mreže u naseljima Arapovac i Mirosaljcima u Lazarevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)