Rada Šegrt

Rada Šegrt

Biografija

Diplomirani politolog, u novinarstvu od 1992. Iskustvo sticala istovremeno na radiju i u novinama u Kikindi. Od 2018. godine je u “Večernjim novostima”. Pre toga je 14 godina pisala za “Blic”. Bila je novinar, voditelj i urednik emisije na Radio Kikindi, dopisnik Radio Novog Sada, pisala za novosadski „Dnevnik“ i „Politiku expres“. Prilozi su joj objavljivani i na Radio Beogradu. Dobitnica je prve nagrade za najbolji medijski tekst u 2022.g. u kategoriji portali i štampana izdanja, koju dodeljuje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Za novinsku reportažu dobila je treću nagradu na konkursu “Vladimir Ćosić” za 2023. Njena novinska reportaža „Seljački parti“ bila je u užem izboru na 28. Internacionalnom festivalu reportaže i medija INTERFER 2023.

BOLJI USLOVI ZA INKLUZIJU: Obnovljene kancelarije invalidskih udruženja u Kikindi posle 60 godina

BOLJI USLOVI ZA INKLUZIJU: Obnovljene kancelarije invalidskih udruženja u Kikindi posle 60 godina

OSAM udruženja osoba sa invaliditetom, boračkih i drugih srodnih organizacija u Kikindi konačno imaju pristojne kancelarije u zgradi u centru grada, odmah pored gradske uprave. Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od oko 11 miliona dinara, renovirano je i novim nameštajem opremljeno šest kancelarija, ukupne površine 160 metara kvadratnih.

03. 06. 2024. u 13:05

ALEKSA NAJBOLJI IZ GEOGRAFIJE, A  ANĐELA U PEVANJU: Uspeh osnovaca iz Kikinde na nacionalnim takmičenjima

ALEKSA NAJBOLJI IZ GEOGRAFIJE, A ANĐELA U PEVANJU: Uspeh osnovaca iz Kikinde na nacionalnim takmičenjima

UČENICI OŠ "Sveti Sava" iz Kikinde pokazali su izvanredno znanje na republičkim takmičenjima iz raznih nastavnih oblasti, a ovih dana zlatne medalje u školu i svoj grad doneli su Aleksa Tomić i Anđela Perinović, oboje đaci sedmog razreda. Aleksa je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, a Anđela je bila najbolja na takmičenju u pevanju tradicionalne pesme.

24. 05. 2024. u 06:30

IFAL IZ INDONEZIJE NA MATURANTSKOJ PARADI U KIKINDI: 17. put plesalo oko 400 maturanata (FOTO/VIDEO)

IFAL IZ INDONEZIJE NA MATURANTSKOJ PARADI U KIKINDI: 17. put plesalo oko 400 maturanata (FOTO/VIDEO)

Više od 400 maturanata iz četiri srednje škole, ali i učenici balestke, muzičke i Više škole za obrazovanje vaspitača, plesalo je danas ispred gradske kue u Kikindi uz muziku Johana Štrausa. Tačno u podne, 17. godinu uzastopno, priključili su se pozivu iz Ljubljane da načine prve korake sinhronizovanog plesa, zajedno sa maturantima iz još pedesetak gradova i opština u Srbiji.

21. 05. 2024. u 16:36

TANJA U ŠETNJI ZA SLAVNE PRETKE: Šetnjom „Besmrtnog puka“ centrom Kikinde obeležen Dan pobede (FOTO)

TANJA U ŠETNJI ZA SLAVNE PRETKE: Šetnjom „Besmrtnog puka“ centrom Kikinde obeležen Dan pobede (FOTO)

NAJPRE polaganjem venaca na spomenik na Ruskom groblju, zatim na spomenik „Tuga“ i spomenik Žrtvama fašizma od 1941- do 1945. centru grada i na kraju na spomen-ploču brigadiru Dragutinu Ristiću u Gradskoj kući i šetnjom „Besmrtnog puka“ u Kikindi je obeležen Dan pobede nad fašizmom. U koloni sećanja na slavne ratnike bili su predstavnici svih boračkih udruženja, pojedinih političkih stranaka, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i predsednik Gradske skupštine Mladen Bogdan, kao i prvi sekretar Ruske ambasade u našoj zemlji Jurij Butkov.

09. 05. 2024. u 14:39

DUŠAN OPET PRVI NA TUCANIJADI! Lanjski pobednik, pravnik iz Švedske, odbranio titulu

DUŠAN OPET PRVI NA "TUCANIJADI"! Lanjski pobednik, pravnik iz Švedske, odbranio titulu

DUŽE od tri decenije Uskrs se na jedinstven način proslavlja u Mokrinu kod Kikinde: takmičenjem u kuckanju farbanim jajima, koje domaćini zovu Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim, isključivo kokošjim jajima. Tako je bilo i ove godine kada je održana 34. "Tucanijada" i dogodilo se ono što se retko dešava: prošlogodišnji pobednik Dušan Radić (71), penzionisani pravnik koji živi u Švedskoj, u gradu Halmstadu, odbranio je titulu i ponovo postao šampion! Njegovo poreklo po majci je iz Mokrina, odakle su i pobednička jaja i prošle i ove godine.

07. 05. 2024. u 11:52

ADVOKAT IZ ŠVEDSKE ODBRANIO TITULU:  U Mokrinu kod Kikinde održano 34. Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim vaskršnjim jajima (FOTO/VIDEO)

ADVOKAT IZ ŠVEDSKE ODBRANIO TITULU: U Mokrinu kod Kikinde održano 34. Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim vaskršnjim jajima (FOTO/VIDEO)

USKRS je i danas, kao i prethodne 33 godine, u Mokrinu kod Kikinde proslavljen na jedinstven način, takmičenjem u kuckanju farbanim kokošijim jajima. Domaćini kažu da to nije obično nametanje, već Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim isključivo kokošijim jajima. I dogodilo se ono što je za sve ove godine zabeleženo još samo dva puta: prošlogodišnji pobednik Dušan Radić (71), penzionisani advokat, koji živi u Švedskoj, odbranio je prošlogodišnju titulu i postao šampion 34. „Tucanijade“.

05. 05. 2024. u 15:03