Stranci baš vole Beograd

J. Su. - Š. M.

26. 09. 2018. u 20:03

Странци баш воле Београд
Srbija među najtraženijim destinacijama u Evropi. Prognoze su da će ova godina, kada je reč o dolasku stranih gostiju, biti najbolja do sada

SRBIJA se nalazi među prvih pet država u Evropi koje beleže najveći rast broja dolazaka stranih turista. Samo prošle godine u našoj zemlji bilo je za 17 odsto više stranih gostiju. Ispred nas nalaze se Island, Turska i Crna Gora. Iza sebe ostavili smo mnoge veće evropske zemlje.

Kako je danas izjavio ministar turizma Rasim Ljajić, kada se pogledaju ove brojke, naša zemlja stoji vrlo dobro, naročito što je iz godine u godinu taj rast sve veći. Prognoze su da će ova godina, kada je reč o dolasku stranih gostiju, biti najbolja do sada.

Kako je istakao Ljajić, planirani devizni priliv do 2020. godine je 2,5 milijardi dolara, a Srbija će do kraja ove godine ostvariti oko 1,35 miliona evra.


PROČITAJTE JOŠ:
Atomska banja: Najveći broj noćenja stranaca u Srbiji

Beograd, koji obara rekorde po posećenosti stranaca, prošle godine imao je indirektan prihod od turizma oko 800 miliona evra. Prema rečima Zorana Radojičića, gradonačelnika Beograda, cilj je da se ove godine dostigne milijarda evra.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Bane

27.09.2018. 10:52

Zbog njih u centru svog grada ne gu sednem, pojedem kolač i popijem koka kolu za manje od 600 dinara ne računajući bakšiš. Ovo je postao njihov grad a ne naš i to bez ispaljenog metka.

Vlada

01.10.2018. 10:55

@Bane - Postovani Bane, iako razumem vasu frustraciju, mozda da pogledate i sa druge strane. Cene bi bile i vise da nema velikog obrta, jer kada u kafic dodje 50% manje gostiju od ocekivane neko mora da plati razliku. Cene su trzisne, i postoje opcije van uzeg centra gde su cene povolnije. Sve je to stvar izbora, ali niko za to nije kriv, a najmanje stranci, vec je to nesto sto se zove realnost.

Stranac

01.10.2018. 15:58

Zanima me koji je procenat tih 'stranaca' medju nama koji smo se odselili iz Srbije i ostalih srpskih zemalja.