Stara planina sve posećenija

Tanjug

08. 05. 2014. u 22:48

Raste interesovanje turista za pirotski deo Stare planine, pa ima sve više najavljenih grupa planinara, istraživača, studenata i drugih zaljubljenika u prirodu

PIROT - Očekuje se da ovogodišnja turistička sezona na pirotskom delu Stare planine bude uspešnija od prošlogodišnje, tokom koje je ostvareno 1.005 noćenja, s obzirom da već sada vlada veliko interesovanje turista za boravkom na jednoj od najlepših srpskih planina.

"Letnja sezona smeštaja na Staroj planini uveliko traje, i još od uskršnjih i prvomajskih praznika vlada veliko interesovanje turista iz zemlje i inostranstva. Tokom ovog meseca popunjeni su gotovo svi smeštajni kapaciteti u selima Rsovci i Dojkinci na Staroj planini", izjavio je danas Tanjugu direktor Turističke organizacije Pirot, Bratislav Zlatkov.

Uglavnom, kako kaže, dolaze porodice iz čitave zemlje, a ima i mnogo najavljenih grupa planinara, istraživača, studenata i uopšte zaljubljenika u prirodu.

Zlatkov dodaje da se 31. maja na Staroj planini prvi put održava Ženska avanturistička trka, a sredinom juna i avanturistička trka namenjena najsposobnijima i najizdržljivijima "24 sata Koprena".

"Takođe, od ove godine prvi put će staroplaninski vodopadi, na čijem obeležavanju i uređenju pristupnih puteva uveliko radimo, biti sastavni deo letnje turističke ponude hotela Falkenštajner na Staroj planini, na Babinom zubu", kaže Zlatkov.

Pored obilaska vodopada, u ponudi će biti i lovne i ribolovne ture, kao i jednodnevni izleti.

"Već od ponedeljka krećemo i sa sanacijom puta od Babinog zuba do sela Topli Do, u dužini od deset kilometara, kako bi omogućili nesmetanu organizaciju ovih tura", najavio je Zlatkov.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Iko

25.09.2014. 09:33

O kakvom turizmu priča taj Zlatkov. Živim u inostranstvu. Jula ove godine sam želeo sa porodicom provesti 7 dana u Gornjem visoku ali nisam dobio prenoćište. U turističkom naselju Vrelo takodje nije moguće noćenje jer nemaju niti jedne sobe za izdavanje. Smeštajni kapaciteti su prvi uslov za razvijanje turizma.