Maske i u crkvi: Piroćanci pooštrili preventivne mere protiv korone

V.Ć.

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 13:57

Маске и у цркви: Пироћанци пооштрили превентивне мере против короне

Foto: V. Ć.

Za okupljanje u zatvorenom predviđen je maksimum od 100 osoba i 4 kvadrata po osobi, dok je u objektima na otvorenom predviđeno 2 kvadrata po jednoj osobi

ŠTAB za vanredne situacije u Pirotu, pooštrio je mere za suzbijanje korona virusa. To znači, da će Piroćanci od 7. do 22.jula, obavezno morati da nose maske u zatvorenom prostoru, bilo kog lokala ili ustanove. Uz to ide i pravilo međusobnog rastojanja od 2 metra, kao i pojačane dezinfekcije svih prostora.

Za okupljanje u zatvorenom predviđen je maksimum od 100 osoba i 4 kvadrata po osobi, dok je u objektima na otvorenom predviđeno 2 kvadrata po jednoj osobi. U noćnim klubovima u kojima se obično stajalo i igralo, od sada će biti obavezni stolovi i stolice (statičan režim), kao i u baštama otvorenog tipa. Bez maske se neće moći ni u autobus gradskog prevoza. Za svakog kupca u prodajnim obejktima treba 6 kvadrata površine, u bazenima 4 kvadrata vodene površine. Na otvorenom će moći da se okupi najviše 300 osoba uz obaveznu zaštitnu opremu i rastojanje,a maske su obavezne i u crkvama prilikom vererskih obreda. JP "Komunalac" naložena je češća dezinfekcija ulica i javnih površina,a na građane i omladinu se apeluje da se uzdrže od bilo kakvih masovnih okupljanja poput žurki, rođendana, jubileja matura, organizovanja svadbi i veselja, dok je roditeljima dece prepčoručeno da je bolje da ih čuvaju kući ukoliko za to ima uslova. Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje, epidemološlu situaciju karakterišu nestabilnom, a na čelu štaba je gradonačelnik Vladan Vasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije