Vranjski medicinari DRŽE SITUACIJU POD KONTROLOM i pored povećanog broja pacijenata

Novosti onlajn/D. Ristić

04. 07. 2020. u 17:08

Врањски медицинари ДРЖЕ СИТУАЦИЈУ ПОД КОНТРОЛОМ и поред повећаног броја пацијената

Foto: D. Ristić

Vranjski medicinari uspevaju da organizuju rad u kovid odeljenjima i pored povećanog priliva pacijenata
VRANjSKI medicinari uspevaju da organizuju rad u kovid odeljenjima i pored povećanog priliva pacijenata, ocenjuje direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić.

- Trenutno imamo 19 medicinskih sestara i nekoliko doktorica zaraženih virusom korona, više njih se nalazi u samoizolaciji, a tri lekara su u kovid bolnici – navodi dr Antić.

Dnevno se ovoj zdravstvenoj ustanovi javi dvestotinak pacijenata sa respiratornim smetnjama, odnosno simptomima sličnim virusu korona. U petak je kovid ambulanta u zgradi ATD-a pojačana novim, digitalnim rentgen aparatom, današnji izveštaji kažu da su gužve malo manje. Kako se poslednjih dana javljao sve veći broj pacijenata, povećavao se i broj osoblja, tako da je trenutno angažovano osam medicinskih ekipa, a dodatnih pet u novootvorenoj, trećoj kovid bolnici na Odeljenju fizijatrije.

Direktorka Antić ocenjuje da iskustvo u protekla tri i po meseca pomaže medicinskom osoblju da se dobro organizuje u slučaju povećanog broja zaraženih i da dobro organizuje rad u kovid bolnicama.

Foto: D. Ristić
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije