KRUŠEVAC - Dva nova slučaja KOVID-19,kod pacijenata iz Kruševca i iz Brusa ukazuju da epidemija u Rasinskom okrugu još uvek ima svoje “džepove”. Novopotvrđeni slučajevi bili su u grupi 64 uzorkovanih briseva 1. juna.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije korona-virusa u Rasinskom okrugu registrovano je 358 slučaja, a samo u Kruševcu - 264.

Broj potvrđenih slučajeva KOVID-19 u Aleksandrovcu iznosi 44,Varvarinu 24, Brusu 11 i Ćićevcu 9, dok je u Trsteniku zabeleženo - 6. Do sada se izlečenim smatra 281 pacijent. U Kruševcu su ponovo u funkciji sve gradske i seoske ambulante, uključujući i Ambulantu Bivolje, koja je u prvim danima epidemije bila Ambulanta za respiratorne infekcije i 8.600 pacijenata sa kartonima u ovoj stanici, bilo je upućeno u ambulantu Nova pijaca.

Ipak, zbog opreznosti i preporuka, KOVID ambulanta “14. oktobar”, koja je veći deo vanrednog stanja bila referentna za KOVID-pacijente, neće prestati sa radom i tu će se do daljeg još uvek javljati svi pacijenti koji imaju respiratorne tegobe. Očekuje se da uskoro s radom počne i ambulanta Balšićeva, koja je bila u rekonstrukciji. Preventivne mere u Kruševcu su još uvek na snazi, u zdravstvenim ustanovma je obavezno nošenje maski i zaštitnih rukavica.