KRALjEVČANKAMA koje od uvođenja vanrednog stanja besplatno šiju, a potom i poklanjaju zaštitne maske, lokalna samouprava je donirala materijal za šivenje kako bi mogle da nastave svoju humanu misiju. Kraljevačkim "štepalicama" - Bojani Babić, Ivani Sarić, Slavojki Ninkov i Mariji Dragićević Vujadinović, kako su ih od milja prozvale komšije i sugrađani, donaciju je uručio gradonačelnik dr Predrag Terzić.

- Kada smo preko medija saznali da četiri naše sugrađanke nesebično besplatno prave maske i da im nedostaje materijal, mi smo u saradnji sa privatnim preduzećem "Krunateks doo" odlučili da im pomognemo - kaže gradonačelnik Terzić. - Želim da se zahvalim ovim humanim damama koje vredno rade kako bi pomogle našim sugrađanima. One su naši heroji, a siguran sam da ćemo imati sve više onih koji pomažu samo na prvi pogled malim, a zapravo ogromnim i značajnim doprinosom.

Na ideju da šiju maske, po rečima Bojane Babić, ove dame su došle kako bi prekratile vreme kada je na snazi zabrana kretanja.

- Kada je uveden policijski čas kod kuće nam je bilo dosadno, a igrom slučaja došle smo na ideju da šijemo maske. To je u početku bio mali broj, ali kasnije smo imali porudžbine koje su se uvećavale neverovatnom brzinom - skromno kaže Bojana. - Uvele smo još "štepalica" u našu ekipu, materijale smo dobijale od sugrađana, ali to je bilo nedovoljno da podmiri potražnju.

OSTANI ZDRAV

GRADONAČELNIKU Terziću vredne krojačice uručile su prvi kontingent novih zaštitnih maski. One su namenjene najmlađim Kraljevčanima sa kratkom i jasnom porukom - "Ostani zdrav".