Leskovac – Zbog kontakta sa doktorom koji se, početkom marta, vratio sa Malte, a za koga se sumnja da je inficiran virusom korona u samoizolaciji je 61 zaposleni u leskovačkoj Opštoj bolnici. Dok ne stignu rezultati testiranja njihovog kolege u samoizolaciji biće 23 lekara, 33 medicinske sestre i tehničara, tri spremačice i dve servirke, saopšteno je na konferenciji za novinare stručnog operativnog tima Gradskog štaba za vanredne situacije u ovom gradu.


Nadležni očekuju rezultate na virus korona za četiri osobe iz Leskovca i jedne iz Vlasotinca. Posle celodnevnog epidemiloškog istraživanja, koje je obavljeno u utorak, u samoizolaciji je još 150 osoba iz Leskovca i okoline koje su bile u kontaktu sa privrednikom iz ovog grada koji je zvanično prvoinficirani pacijent virusom korona sa područja Jablaničkog okruga.


- Što se tiče lekara i osoblja sa internog odeljenja situacija je prilično otežana, ali za sada funkcionišemo normalno – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.


Nakon što je objavljeno da je od posledica virusa korona u Nišu preminula doktorka Biljana Natić Ljumović veoma su uznemireni i zaposleni u Službi opšte medicine leskovačkog Doma zdravlja, jer je njen rođeni brat šef u jednoj od leskovačkih zdravstvenih stanica.


Osim što je do utorka bio u kontaktu sa svojim kolegama i pacijentima on je, prošle nedelje, prisustvovao kolegijumu u ovoj ustanovi. Prema dosadašnjim saznanjima, srećom, nije bio kontaktu sa svojom pokojnom sestrom u poslednja dva meseca, ali su, kako saznajemo, epidemilozi preduzeli neophodne mere kako bi proverili te informacije i doneli odgovarajuće odluke.