GRADONAČELNIK Loznice Vidoje Petrović organizovao je tradicionalni novogodišnji i božićni prijem na kojem je predstavio projekat "Loznica najboljima". Čelni čovek grada na Drini osmislio ga je u želji da mlade, vredne, obrazovane i stručne ljude zadrži u ovom gradu i približi ih zavičaju.

On je podsetio da je Loznica pre 12 godina kao jedinica lokalne samouprave sa statusom opštine dobila status grada i ukazao koliki je uticaj i značaj to imalo na Loznicu danas.

- Ako se, danas, svako od nas okrene oko sebe i pogleda samo prisutne u sali, onda će se potvrditi velika istina - da smo mi zapravo napravili administrativni iskorak gde je Loznica postala grad, a vi Loznicu činite gradom i ja vam na tome čestitam i ponosim se time - poručio je gradonačelnik Petrović. - Loznica ima šansu da se u narednih sedam godina nađe u društvu deset najrazvijenijih gradova Srbije i to je naš cilj.

Pročitajte još - Loznica: Ostanite u zavičaju

On je istakao da nije politička floskula kada bezbroj puta ponavlja isti poziv, da je svako kome je Loznica na prvom mestu dobrodošao u ovaj tim. Kuca na otvorena vrata i čeka ga ispružena ruka.

- Danas ih Loznica zove da sanjaju lozničke snove. Izdvojili smo sredstva u budžetu i hoćemo da vratimo stručnjake, da pozovemo sve mlade, studente osnovnih studija sa prosekom devet i više, da mogu da računaju na posao u svome gradu. Trebaju nam. Budućnost pripada najboljima i njih moramo dovesti ovde jer Loznica mora da ide napred - poručio je gradonačelnik.

Vidoje Petrović

OTVORENA VRATA STRUČNjACIMA

PETROVIĆ je naveo da je projekat "Loznica najboljima" poduhvat i poruka da će grad otvoriti vrata za povratak najstručnijih ljudi, koji su otišli zato što su morali ili su mislili da treba da odu negde da potraže bolji život i da tamo sanjaju svoje snove.