Loznica: Ostanite u zavičaju

utorak, 13. 08. 2019. u 15:00

Лозница: Останите у завичају

Mladi rado posećuju hramove u Loznici i okolini Foto V. Mitrić

Vladika Lavrentije ističe da grad stvara dobre uslove za život; Manifestacija "Moba" okuplja srpsku omladinu iz celog rasejanja

Episkop šabački Lavrentije kaže da grad Loznica na najbolji način brine o mladima, stvarajući im uslove za bolji život, valjanu perspektivu i ostanak u zavičaju.

- To je velika stvar, jer setimo se reči našeg akademika Vladete Jerotića da je najbolje kad čovek živi i radi tamo gde je rođen - naglašava episkop Lavrentije.

Vladika dodaje da gradska vlast, koju predvodi gradonačelnik Vidoje Petrović, ne brine samo o mladima iz ovog kraja, već je 19 godina sjajan domaćin i učesnicima manifestacije "Moba", koja okuplja srpsku mladost iz rasejanja, sa svih meridijana, na druženje u zavičaju i otadžbini, kako bi još bolje naučili jezik pradedova, običaje, istoriju, kulturu, ali i bliže upoznali svoju veru, tradiciju, navike, verovanja...

- Uvek se naši mladi i dragi gosti oduševe posle posete Loznici, Jadru, Vukovom kraju, a i sam često volim da kažem "Sve sve, ali Loznica je jedna!". Ne samo što sam bio loznički đak, što sam odavde otišao u svet i što sam ovde nadležni epikop već 30 godina, već zato što vidim da brinu o mladima, a mi iz Crkve to vidimo po nastavi veronauke, kao i na službama u hramovima gde je sve više mladih - objašnjava vladika Lavrentije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije