INFRASTRUKTURA Sportskog centra Trstenik, koji je građen kasnih sedamdesetih godina prošlog veka, nudi profesionalnim sportistima i rekreativcima idealne mogućnosti za treninge. Poslednje tri godine dosta je ulagano u sređivanje sve tri celine kompleksa, halu sportova, otvorene terene i kompleks bazena.

Samo je pod krovom hale sportova zainteresovanim korisnicima na raspolaganju velika hala sa većom i manjom tribinom, čiji su ukupni kapaciteti 900 sedišta, trim-kabinet, teretana i kuglana.

- Ove godine smo uz podršku Ministarstva omladine i sporta odradili kompletno sređivanje parketa i zamenu centralne krovne konstrukcije, pre dve godine nabavljen je semafor, a ostalo je da se putem opštinskog budžeta kompletno saniraju tribine, patos i zamene sedišta - ističe, za "Novosti", Saša Krstić, direktor Sportskog centra Trstenik. - U maloj sali je takođe hoblovan i farban parket. Znatna sredstva uložena su i kompleks bazena: olimpijski sa tribinama, neplivački (pušten u rad 2018. godine), mali dečji i dečji bazen sa toboganima.

Bazeni su kapaciteta od 1.000 posetilaca dnevno i samo je ove sezone od 15. juna do 15. septembra prodato 18.000 dnevnih i oko 3.500 sezonskih karata. O bezbednosti kupača brine organizovana služba sa osam spasilaca.

- Iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 8,5 miliona dinara za zamenu kompletnog starog hidro-mašinskog postrojenja za olimpijski bazen - napominje sagovornik "Novosti". - Radili smo na kompleksu otvorenih terena, gde imamo tri ograđena teniska terena, fudbalski i pomoćni teren, balon-salu i teretanu na otvorenom, koja ima 14 sprava. Sledećeg proleća očekuje nas postavljanje tartana za košarkaški teren, a već smo nabavili stubove i led-reflektore. Nedaleko je i trim-staza i više zelenih površina. Nadamo se i da ćemo uspeti da otpočnemo projekat izgradnje zatvorenog bazena.

PROČITAJTE JOŠ: Digitalno doba ga ne dotiče: Najbolja gramofonska ručica iz Trstenika! (Foto/Video)Svi klubovi u Trsteniku imaju prava na besplatno korišćenje kapaciteta Sportskog centra, što je oko 4.500 termina. Gotovo jednak broj termina slobodan je za komercijalnu upotrebu. I upravo se sa relaizacijom te ideje i krenulo konkretnije od ove godine.

- Trstenik je godinama imao problem sa smeštajem, ali nedavno završen, moderan Dom učenika sa oko 120 ležajeva, koji je slobodan preko leta, omogućio nam je da u Sportskom centru počnemo da organizujemo pripreme za sportiste - naglašava Saša Krstić. - Prvi put smo organizovali košarkaški kamp sa oko 40 sportista, i dva odbojkaška kampa sa 55 učesnika. Kako su svi bili zadovoljni uslovima smeštaja i našim uslovima za treninge, verujem da ćemo nastaviti saradnju, a interesovanja ima i među klubovima drugih sportskih disciplina.