Leskovac - U požaru koji se dogodio u Norvežanskoj ulici na Hisaru, uzvišenju iznad Leskovca, štetu su pretrpela tri stana sa zajedničkim krovom koji je izgoreo, ali srećom povređenih nema.


Požar je izbio oko 14 časova, dok su tokom njegovog gašenja vodom oštećene i prostorije koje se koriste kao Dnevni boravak Predškolske ustanove "Vukica Mitrović" i kancelarije ovdašnje mesne zajednice.


Vaspitačica je dvadasetak mališana, koji su boravili u Dnevnom boravku, čim je osetila miris dima odvela na bezbedno, a u stanovima zahvaćenim požarom nije bilo nikoga.


Požar je lokalizovan i ugašen brzom intervencijom pripadnika leskovačke Vatrogasno-spasilačke jedinice, a njihove ekipe će dežurati na terenu dok to bude bilo potrebno.


Dva od tri stana su zahvaćena vatrom, a šteta u njima će naknadno biti procenjena.


Pročitajte još: Izgorela automehaničarska radionica u Leskovcu: Gume, ulja, sve je buktalo, gradom se širio gust crni dim


Svakako je velika, jer kako nezvanično saznajemo, radi se o domovima porodicama skromnog imovnog stanja.


Za sada nije poznato šta je dovelo do izbijanja požara, ali prve informacije sa lica mesta ukazuju na mogućnost da su to dotrajale električne instalacije.