Fabrika reznog alata: Posle 19 neuspelih pokušaja izvršitelji uveli vlasnika

V. ILIĆ

subota, 16. 11. 2019. u 08:20

Фабрика резног алата: После 19 неуспелих покушаја извршитељи увели власника

Nezadovoljni radnici u fabričkom krugu Foto V. Ilić

Ometanje sprovođenja sudske odluke u Čačku dobilo (ne)očekivani epilog. Bivši menadžment još 2005. napravio dug zbog kojeg je FRA sada "okrnjena"

SUDSKI izvršitelji su u petak, posle 19 pokušaja, uz asistenciju policije uspeli da uđu u pogon za izradu kugličnih vretena Fabrike reznog alata (FRA), omogućivši vlasniku da priđe svom posedu.

Podsetimo, radnici su dosad svojim telima branili pogon za koji tvrde da je od vitalnog značaja za FRA, a time i za njihovu egzistenciju, a za dugove zbog kojih je došlo do prodaje okrivljuju menadžment fabrike. Kažu, inicijalni dug od milion i po potiče iz 2005, a nastao je tako što je rukovodstvo objavilo prodaju pogona, pa je firma "Savremena ambalaža" uplatila avans u tom iznosu, ali se onda odustalo od otuđenja, a dobijeni novac je potrošen. Štaviše, menadžment FRA je odbio zahtev za vraćanje avansa, pa je desetak godina kasnije usledila tužba posle koje je presuđeno da treba vratiti čak 4,6 miliona, na koliko je narastao dug sa kamatama. Pokrenut je izvršni postupak i, posle trećeg oglašavanja, pojavio se kupac koji je uknjižen kao vlasnik objekta, ali dve godine nije uspevao da uđe u posed.

Nezvanično se saznaje da će posle epiloga uskoro početi iseljavanje mašina iz zgrade u kojoj su bile stacionirane duže od tri decenije, ali će nezadovoljni ljudi nastaviti pravnu borbu, jer predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić tvrdi da se radi o nasilnom upadu u pogon.


PROČITAJTE JOŠ - Fabrika reznog alata: Kupcu dogorelo do Strazbura


NOVČANE KAZNE

PRIVREDNI sud u Čačku je nezadovoljnim radnicima dvaput izricao novčanu kaznu zbog "ometanja postupka sudskog izvršenja", a nedavno je zbog istog (ne)dela globom "teškom" 100.000 dinara kažnjen i direktor ove firme Milan Vidaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije