Tragična smrt Kruševljanina ponovo ukazala na problem: Nema života kraj lošeg puta

S. BABOVIĆ

15. 10. 2019. u 10:28

Трагична смрт Крушевљанина поново указала на проблем: Нема живота крај лошег пута

Traktor koji je usmrtio Jezdića Foto Privatna arhiva

Poginuo vozeći traktor u potkopaoničkom zaseoku Mutara

TRAGIČNA smrt Dragana Jezdića (66) iz Kruševca, koji je 3. oktobra poginuo vozeći traktor u potkopaoničkom zaseoku Mutara, na tridesetak kilometara od Brusa, ponovo je aktuelizovala problem ovdašnjih ljudi koji već godinama mole nadležne da im urede lokalni put.

- Moj suprug je bio iskusan vozač, duže od četiri decenije je radio u Nemačkoj i isto toliko je putovao do Srbije, prelazeći po više od 1.000 kilometara. Pre šest godina se vratio u Kruševac, ali je redovno bivao u bruskom kraju, u selu Gornji Levići, gde se sve i dogodilo... Nadam se da će, posle svega, neko sprečiti nove tragedije - kaže udovica Ljiljana Jezdić.

Pročitajte još - Kruševljanina samleo traktor, supruga očajna: Meštani hitno traže sređivanje opasnog puta

Meštanin Radovan Spasić (75), jedan od potpisnika inicijative za uređenje puta, kaže da kruže priče po kojima je traktor nekako sam "ispao" iz brzine, ali to nije potvrđeno, s obzirom na to da vozaču nije bilo spasa, a od mašine gotovo da ništa nije ostalo...

- Pokojnu suprugu sam dok je bolovala, kolicima morao da vozim do bolje saobraćajnice i taksija. I, nije mi jasno kako u 21. veku ne može da se sredi tih 200-250 metara puta, pogotovo što niko ne traži asfaltiranje, već samo da se ublaži krivina, popune rupe i ljudima obezbedi bolji prilaz kućama - kaže Spasić, dok Marko Rakić koji se rado vraća u zavičaj, objašnjava da su molili za prosecanje nove trase kroz Mutaru, te pročišćavanje poljskog puta od Polja, preko Stenice, do Livatka.

Radovan Spasić

Saznajemo i to da su meštani još 2016. lokalnoj samoupravi signalizirali da je klizište pre više od tri decenije uzgrozilo postojeći put u blizini potoka, pa otad ima veliki uspon sa tri opasne krivine, a zimi i tokom kiša je neprohodan. Zato domaćini iz Gornjih Levića moraju da idu preko Blaževa, a poljoprivredne proizvode nude za otkup u Kuršumliji, po nepovoljnim cenama, jer do Brusa ne mogu da ih transportuju.

ODGOVOR

KADA smo opštinare u Brusu pitali kada će urediti opasnu deonicu, tražili su da pošaljemo zahtev za dostavljanje informacija od javnog značaja. Nezvanično, poručili su da maksimalno obnavljaju putnu infrastrukturu na velikoj površini za koju su nadležni, te tvrde da su svi putevi "uglavnom prohodni - osim kada padne kiša"!?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije