ŠKOLE U NOVOM RUHU: Rekonstrukcija više obrazovanih ustanova u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

09. 10. 2019. u 08:23

ШКОЛЕ У НОВОМ РУХУ: Реконструкција више образованих установа у Краљеву

Mnogo posla za neimare

Odmiče rekonstrukcija zgrada više obrazovnih ustanova u Kraljevu

AKO sve bude proteklo po utvrđenoj građevinskoj dinamici, najkasnije na početku drugog polugodišta ove školske godine, zgrada Gimnazije i Ekonomske, te Elektrosaobraćajne-

-tehničke škole "Nikola Tesla" u Kraljevu će đake dočekati u potpuno novom, osveženom ruhu.

Na zdanju Gimnazije i Ekonimske škole se rekonstruiše oronula fasada, dodatno oštećena u zemljotresu koji je pre devet godina zadesio kraljevački kraj. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izdvojilo sedam, a lokalna samouprava pet miliona dinara.

Na obližnjoj ESTŠ "Nikola Tesla" je u toku unapređenje energetske efikasnosti, što podrazumeva i zamenu stolarije, a ovde je partner Kraljevčanima - koji su iz budžeta izdvojili 5,9 miliona - Ministarstvo rudarstva i energetike, od kojeg je dobijeno 13,5 miliona dinara.

PROČITAJTE I:MINISTARSTVO "PRESUĐUJE" KAFILERIJI: Zaposleni zabrinuti za svoja radna mesta

- Lane smo završili rekonstrukciju zgrade Mašinsko-tehničke škole "14. oktobar", što je koštalo 60 miliona dinara, a Ministarstvo prosvete je obezbedilo 90 odsto novca - istakao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić. - Uskoro će biti raspisana i javna nabavka za izgradnju potpuno nove zgrade Osnovne škole "Sveti Sava" u Ribnici, što će koštati čak 305 miliona dinara.

ZAJEDNIČKO DVORIŠTE

- POTRUDIĆEMO se i da ogradimo, te potpuno osvetlimo dvorište koje dele Gimnazija, Ekonomska, ESTŠ "Nikola Tesla" i Medicinska škola - istakao je Aleksandar Nestorović, direktor ovdašnjeg Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta Aleksandar Nestorović.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije