ETNO-MANIFESTACIJA U TOPOLOVNIKU: Druženje uz svadbarski kupus, pite i štrudle

D.N.

04. 10. 2019. u 19:30

Najbolji svadbarski kupus skuvale “Čičine delije” iz Rama, a najbolju pitu i štrudlu umesila udruženja žena “Zlatna ruka” i “Pomoravski vez”

ЕТНО-МАНИФЕСТАЦИЈА У ТОПОЛОВНИКУ: Дружење уз свадбарски купус, пите и штрудле

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

VELIKO GRADIŠTE – Meštani Topolovnika kod Velikog Gradišta, po treći put organizovali su etno-manifestaciju „Sačuvajmo od zaborava“, kojom promovišu i čuvaju tradiciju svog kraja.


Brojna udruženja žena, na čelu sa UŽ „Topolovčanke“, priredila su izložbe narodne radinosti i slanih i slatkih jela. Održano je i takmičenje u kuvanju svadbarskog kupusa, na kojem je prvo mesto osvojila ekipa “Čičine delije” iz Rama, dok su drugo i treće mesto zauzele dve ekipe domaćina - Lovačka sekcija i „Ruski gang“. Žiri je ocenjivao i ostala jela izložena na manifestaciji. Najlepšu slatku pitu umesilo je UŽ “Zlatna ruka” Đurakovo-Popovac, a slanu UŽ “Sestra Jelica” iz Malog Crnića.

PROČITAJTE JOŠ: ETNO-MANIFESTACIJA: Održani „Dani Daščare“


U kategoriji najukusnijeg slanog jela prvo mesto pripalo je “Prelu” iz Lugavčine, dok je „Pomoravski vez“ iz Osipaonice imao najlepšu štrudlu. Dodeljene su nagrade i za najukusniju pogaču, najbogatiju trpezu, najlepši štand, najbolji ručni rad. Održan je i kulturno-umetnički program, u kojem su nastupile foklorne grupe iz Topolovnika i Velikog Gradišta, kao i brojni osnovci i predškolci.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije