Priznanje Aleksandru Kikanoviću za podvig i humanost

V. Mitrić

29. 09. 2019. u 10:50

Признање Александру Кикановићу за подвиг и хуманост

Foto: V. Mitrić

Aleksandar Kikanović iz Loznice, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Lozničanin za ponos Dobrinka Biba Mirković“ u konkurenciji 53 kandidata, među kojima je pet ušlo u najuži izbor
Aleksandar Kikanović iz Loznice, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Lozničanin za ponos Dobrinka Biba Mirković“, koju je, lane, ustanovilo Etno selo „Sunčana reka“ na Drini, kod Banje Koviljače, u konkurenciji 53 kandidata, među kojima je pet ušlo u najuži izbor.

Na prigodnoj svečanosti laureatu je uručena Specijalna povelja i novčani deo od 1.000 evra. Prošlogodišnji dobitnik bio je akademik profesor dr Svetislav Božić, rođeni Lozničanin.

PROČITAJTE JOŠ -BRATSTVU U ČAST: Loznički maratonac trči do Moskve

Kikanović je pešice išao, nedavno, do Svete Gore, da bi privukao pažnju na bolest deteta iz Mačvanskog Prnjavora da se obezbedi 50 hiljada evra za njegovo lečenje. Sada sprema novu turu, u misiji prema ruskom i srpskom narodu, do Moskve. Zoran Mirković, čija je porodica i ustanovila ovu nagradu kaže da je želja da promovišu najviše vrednosti ljudi tog kraja, bez obzira da li žive i rade ovde u bilo kom kraju Srbije ili rasejanju.Dobitniku laskavog priznanja čestitao je i glavni urednik „Glasa Crkve“, koji ga je darovao knjigama, kao i „Sunčanu reku“, gde su Mirkovići podigli crkvu, svoju zadužbinu, pa su nagrađeni i priznanjem „Kapetan Miša Anastasijević“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije