BRATSTVU U ČAST: Loznički maratonac trči do Moskve

V. Mitrić

12. 09. 2019. u 11:53

БРАТСТВУ У ЧАСТ: Лознички маратонац трчи до Москве

Aleksandar Kikanović Foto V. Mitrić

Svakodnevno za put do glavnog grada Ruske Federacije, koji je dug 2.300 kilometara, trenira pod budnim okom trenera Aleksandra Lekića

Loznički maratonac, Aleksandar Kikanović, koji je, se, nedavno, vratio iz Hilandara, gde je stigao trčeći svakodnevno 40 kilometara i prevalio put dugačak 918 kilometara, kako bi skrenuo pažnju na potrebu obezbeđenja novca za dečaka Nikolu Stakića iz Mačvanskog Prnjavora, sada se sprema za trčanje od svog grada do Moskve.

Svakodnevno za put do glavnog grada Ruske Federacije, koji je dug 2.300 kilometara, trenira pod budnim okom trenera Aleksandra Lekića. Neophodno je, kako kaže, da se telo valjano pripremi za tako dalek put.

Pročitajte još - SVAKI KORAK ZA NIKOLU: Lozničanin Aleksandar Kikanović trči do Hilandara

Rukovodstvo grada Loznica, kako kaže, obećalo mu je logistiku na tom maratonu, koji trči, „u ime bratske veze Srbije i Rusije, dva slovenska naroda, i cilj je Crveni trg 9. maja na Dan pobede“.Želja mu je da tog dana dariva ruskog predsednika ikonom. Da bi mogao da spreman krene u svakom pogledu, Kikanoviću je potreba i pomoć, u čemu ljudi dobre volje nećebiti ni gluvi ni nemi kao i do sada.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije