Stiže voda i u Brankovinu

B. PUZOVIĆ

27. 09. 2019. u 07:19

Стиже вода и у Бранковину

U gradu se već postavljaju cevi / Foto Vodovod

Intenzivirani radovi valjevskog gradskog "Vodovoda" vredni 14 miliona dinara. Planirano je da radovi na mreži od Valjeva do Brankovine budu završeni do 20. oktobra

POČELA je izgradnja vodovodne mreže od Valjeva do Brankovine, u koju je država uložila 14 miliona dinara. "Vodovod" iz Valjeva učestvuje sa milion i po dinara, a planirano je da radovi budu završeni do 20. oktobra.

U ovoj fazi, biće izgrađen magistralni cevovod od crpne stanice u Ulici Braće Veličković do rezervoara na brdu Kličevac. Potom, na Divljem brdu biće napravljen veliki rezervoar, iz koga će voda prirodnim padom ići ka Brankovini, Balačkoj i Goloj Glavi.


PROČITAJTE JOŠ:
Fontana poklon građanima, Bekvalac ubacila dukat

- Nadamo se da ćemo dogodine od države dobiti i sredstva za treću i četvrtu fazu, kako bismo konačno mogli da završimo ovaj izuzetno značajan projekat - kaže Đorđe Milanović, direktor "Vodovoda". - Na taj način će cevovod da stigne do Gole Glave i tako ćemo vodovodnom mrežom da pokrijemo sva mesta do same granice grada Valjeva.

Uz to, grade i 3,6 kilometara mreže od fabrike vode u Valjevskoj Kamenici prema Staparu. Na taj sistem trenutno je priključeno 180 korisnika, a kada bude završena i crpna stanica, voda za piće stići će i do još 100 domaćinstava u Kamenici i Staparu. Od oko 17 miliona dinara, koliko vrede radovi, seljani su obezbedili 30 odsto sredstava.

- Radovi treba da budu završeni do kraja novembra, a za priključenje na mrežu zainteresovani su i žitelji Beomuževića - objašnjava Milanović. - Tako postoji mogućnost da radove nastavimo ka ovom selu, a posle i do Pričevića. Ovih dana počinje izrada projektne dokumentacije i za vodovodnu mrežu u Oglađenovcu, Osladiću i Miličinici.


PROČITAJTE JOŠ:
"Poletarac" kao iz bajke

BUNARI

- POČELI smo bušenje arteskih bunara na pet lokacija, a završavamo i rekonstrukciju oko dva kilometra cevi seoskog vodovoda "Kukalj", od izvorišta do rezervoara "Ora Glavica", što je koštalo oko osam miliona dinara - kaže Milanović. - Mreža na tom potezu bila je u izuzetno lošem stanju, samo u proteklih godinu dana bilo je čak 70 kvarova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije