Gurmanluk od Ribarca

S. BAJIĆ

sreda, 04. 09. 2019. u 15:40

Гурманлук од Рибарца

Nedžad Abdulović-Nećko (drži nogare) i deo našeg tima na "Ribarcu" Foto S. Bajić

Počele pripreme reprezentacije Srbije u kuvanju riblje čorbe

RECEPT se zna, ali nijanse za vrhunsku, pobedničku riblju čorbu, grade se i stiču dugogodišnjim iskustvom. Tako govore majstori kutlače, članovi ekipe "Ribarac", koji će kao reprezentacija Srbije nastupiti na EP u pripremi ribljeg kotlića, "Međunarodnom festivalu podunavskih zemalja" u Baji u Mađarskoj, 7. i 8. septembra.

Oni se, kao tim od 10 članova, već dve nedelje pripremaju na čuvenom "ribarskom ostrvu". Svako ima svoje zaduženje. Pored riblje čorbe, ocenjuje se dekoracija, postavljanje stola, nastup ekipe, "umetnički" utisak...

Pročitajte još - Tamna čokolada i riba za sva čula

- Glavni kuvar je Nedžad Abdulović - Nećko, a asistenti su Miodrag Radojević, Stanko Popović, Dušan Ivković, Lazar Bukinac, Dušan Vučićević, Miloš Mirkov, Goran Stevanović i Laslo Tarjan - kaže Ivica Avgustin, menadžer našeg tima. - Okupljamo se svakodnevno, tu na čardi kod Nećka na našem "Ribarcu" i, iskreno, "treninzi" nam ne padaju teško. Jer, želimo da na najbolji način prezentujemo riblje specijalitete sa našeg podneblja i afirmišemo vojvođansku kuhinju.

Nećko, dvostruki šampion bivše Jugoslavije u kuvanju riblje čorbe, prvak Srbije, Vojvodine, višestruki pobednik na raznim, mnogobrojnim lokalnim takmičenjima... već 36 godina se bavi kulinarstvom.

KONKURENTI IZ HRVATSKE

OVOGODIŠNjI Festival podunavskih zemalja u Baji organizuju "Mađarski vitezovi kulinarstva".

- Zanimljivo je da Mađari, koji preferiraju riblji paprikaš, organizuju evropsku smotru u kuvanju riblje čorbe. Glavni konkurenti će nam, pored domaćina, biti i ekipa iz Hrvatske, ali uveren sam da ćemo dostojanstveno predstaviti Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Zato i idemo - kaže Nećko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije