GRAĐEVINSKI radovi na novoj centralnoj kuhinji novosadske predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" završeni su, u toku je završno opremanje, kako bi, po nezvaničnim saznanjima "Novosti", ona počela s radom polovinom septembra, kada će svečano biti otvorena.

Nova kuhinji dečje ustanove, čija je izgradnja počela još krajem novembra 2011. godine, završena je zahvaljujući finansijskom angažovanju grada i pokrajine pre dve godine, koje su iz svojih budžeta izdvojile po 50 miliona dinara, kako bi se ovaj projekat okončao. Radovi su, međutim, kasnili između ostalog i zbog nedostataka u projektno-tehničkoj dokumentaciji. Zato su usledili dodatni radovi kako bi se obezbedila puna funkcionalnost objekta.

Završetkom svih radova, objekat je jedan zaokruženi sistem sa svim elementima za proizvodnju i distribuciju hrane po objektima.

U "fabrici" hrane najmodernijeg tipa, opremljenoj po svim evropskim standardima, pripremaće se obroci za oko 16.000 mališana, koliko ih je u oko 70 vrtića na teritoriji grada i prigradskim naseljima. Dve postojeće kuhinje, u Ulici Vojvođanskih brigada i na Bulevaru Evrope, gde se priprema hrana, na granici su kapaciteta u odnosu na broj dece u PU "Radosno detinjstvo". Te dve kuhinje, o čijoj će sudbini odluku doneti Grad, biće zatvorene, a radnici premešteni u novu centralnu.


PROČITAJTE I: FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA: Umetnici obojili Podgrađe Petrovaradinske tvrđave- Nova centralna kuhinja imaće kapacitet 60.000 obroka dnevno - najavili su ranije iz Gradske uprave za obrazovanje. - Predviđena je mogućnost spremanja obroka za sve osnovne i srednje škole, privatne vrtiće, a po potrebi i za ostale korisnike na komercijalnoj osnovi.


VRTIĆ U ORAHOVOJ ULICI

U ORAHOVOJ ulici na Klisi, gradiće se novi vrtić, na površini od 2.620 kvadratnih metara i u njemu će moći da boravi 244 dečaka i devojčica.

Iz budžeta grada je za tu namenu izdvojeno 200 miliona dinara sa PDV, a projekcijom gradske kase za 2020. godinu, za ovaj projekat biće obezbeđeno još oko 120,5 miliona dinara.