Na staroj autobuskoj stanici u centru Valjeva, pas lutalica dva puta je za obraz ujeo troipogodišnju devojčicu, koju je njen otac M. M. spasao od daljih nasrtaja razjarene životinje. Devočici je lekarska pomoć odmah ukazana u Urgentnom centru Opšte bolnice u Valjevu.


Pri povratku sa Tešnjarskih večeri, tradicionalne letnje manifestacije u Valjevu, M. M. Je sa ćerkom prolazio pored kafića u zanatskom centru na staroj autobuskoj stanici. Devojčica je, ističe otac, pružila ruku prema psu koji je sedeo, a on se odmah ustremio na nju.


- Ćerka je pružila ruku da ga pomazi, jer voli pse, i sami ih imamo kod kuće, ali je iznenada, bez ikakvog povoda neverovatnom brzinom krenuo ka njenoj glavi – priča uzrujano M. M. - Uspela je da se okrene unazad, ali je dva puta uspeo da je ugrize za obraz, pre nego što sam ga šutnuo, da je odbranim, pa je pas pobegao. Bio sam u panici, detalja se i ne sećam. Naneo joj je dve velike, duboke ogrebotinu na obrazu. Ćerka je u šoku, preplašena. Svi me savetuju da tužim grad, ali veliko je pitanje da li je novac satisfakcija za ogroman strah koji je zbog napada psa lutalice pretpela naša troipogodišnja ćerka.


PROČITAJTE I: DRAMA U PRIJEPOLjU: Pas lutalica ujeo dete!


ODŠTETA


Iz kase grada Valjeva oko 3,7 miliona dinara u prvih pet meseci isplaćeno je za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica. Za to vreme, podneto je 109 zahteva za naknadu štete, a među žrtvama pasa lutalica bilo je i osmoro dece. Za odštetu, lane je iz gradskog budžeta isplaćeno osam i po, pretprošle 18, a 2016. godine čak 23 miliona dinara. Naknada za ujed iznosi od 80.000 do 100.000 dinara.