Od 28. maja do 1. juna u Paraliji, najpopularnijem letovalištu građana Srbije u Grčkoj boraviće delegacija od hiljadu ljudi i to je najbrojnija delegaciji u istoriji, ne samo grada Jagodine. U delegaciji su odbornici, privrednici, prosvetni i zdravstveni radnici, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Standard", toplane, lokalne samouprave, penzioneri, kulturno umetnička društva, predstavnici mesnih zajednica, raznih udruženja, kao što su „Slatki osmeh", Društva za sport i rekreaciju invalida, Ratnih vojnih invalida, Saveza golubara, zatim predstavnici gradskog pozorišta i novinari.

Organizator ove posete je Skupštine grada Jagodine, a ceo trošak snose donatori", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma koji je i počasni konzul Republike Grčke u Srbiji i počasni građanin grčkog grada Katerini, kome pripada Paralija.

Pročitajte još - Palma vodi 350 Jagodinaca u Paraliju

Mi već godinama vodimo građane Jagodine na razna putovanja i za tri godine neće biti nijedan jagodinac stariji od 11 godina koji negde nije putovao u organizaciji svog grada. Hoćemo da naši građani bolje upoznaju Evropsku uniju. Politički deo delegacije imaće sastanke u Solunu sa zvaničnicima Vlade Grčke, privrednici sa privrednicima, zdravstveni i prosvetni radnici, kao i vaspitači iz vrtića će obići svoje kolege. Sada kada je završen kompletan Koridor 10, put do Grčke je skraćen kroz Srbiju za sat vremena, a kroz Makedoniju za 40 minuta gde su naše komšije završile svoj deo autoputa i ove godine će još više biti građana Srbije koji će na letovanje ići u Grčku, koja je najbolja destinacija za građane Srbije, jer je i nama prijateljska zemlja koja nije priznala takozvano Kosovo i glasala je protiv ulaska takozvanog Kosova u UNESKO i INTERPOL.

Imajući u vidu koliki broj građana Srbije svake godine letuje u Grčkoj, ja ću i ovoga puta pozvati grčke privednike i investitore da za ono što uvoze iz drugih zemalja, prioritet daju Srbiji.", izjavio je Marković. Na konferenciji su se Skupštini grada Jagodine i predsedniku Markoviću na ovom putovanju zahvalili direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini, predstavnici prosvetnih radnika, vaspitača, udruženja i kulturno umetničkih društava. Konbferenci su prisustvovali iu načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini i šef odborničke grupe Nikola Radoslavljević.