Jaja od 10 do 20 dinara na pijaci

Tanjug

nedelja, 21. 04. 2019. u 23:33

 Јаја од 10 до 20 динара на пијаци

Foto Tanjug

Lepo složena na tezgama mame kupce, koji uglavnom kupuju od deset do 50 jaja, a ima i onih s većim porodicama koji kupuju i do sto, rekli su Tanjugu prodavci
Gradska tržnica u Jagodini, najveća u Pomoravlju i tom delu Srbije, jutros je, a tako će biti i narednih dana sve do Uskrsa, u znaku jaja, čija se cena kreće od 10 do 20 dinara, a ima i obojenih.

Lepo složena na tezgama mame kupce, koji uglavnom kupuju od deset do 50 jaja, a ima i onih s većim porodicama koji kupuju i do sto, rekli su Tanjugu prodavci.

Kupci kažu da su "jajca poskupela, od tri do pet dinara", a jedna starija gospođa tvrdi da su "državna jaja jeftinija" i objasnila da je mislila na jaja koja se prodaju u supermarketima.

Uz jaja postavljeni su i brojni štandovi na kojima se prodaju boje za jaja ali i drugi ukrasi.

Na Vaskrs, po tradiciji, u Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Jagodini, vladika šumadijski Jovan i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović izabraće najlepše ukrašeno jaje koja farbaju učenici ovdašnjih škola s veroučiteljima.

Gradska tržnica u Jagodini danas je veoma dobro snabdevene sa sezonskim "zelenišom": mladi luk, salata, rotkvice, paradajiz, kupus, tikvice...

Brojni su i kupci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije