U naselju Begeč biće dovodnik

Lj. PRERADOVIĆ

14. 01. 2019. u 10:54

У насељу Бегеч биће доводник

Komunalni radovi u Novom Sadu - Foto Sajt JKP “Vodovod i kanalizacija”

Stabilizacija vodosnabdevanja u Veterniku i futogu, prioritet za JKP "Vodovod i Kanalizacija"

JKP “Vodovod i kanalizacija” nastaviće izgradnju kanalizacionih priključaka, a jedan od važnih poslova u ovoj godini biće izgradnja dovodnika za Begeč, kao i izgradnja kompletne sekundarne mreže za stanove za vojsku i policiju, koje država gradi u naselju Jugovićevo. Na listi radova je i rekonstrukcija obe mreže u delovima Podbare.

Dovodnik u Begeču gradiće se od Ulice Branka Ćopića na Adicama do kružnog toka u Veterniku, a za početak radova grad je izdvojio 100 miliona dinara. Time će se dodatno stabilizovati vodosnabdevanje Veternika i Futoga. Za kompletnu izgradnju dovodnika za Begeč, potrebno je 250 miliona dinara, dok je u rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže neophodno uložiti 160 miliona dinara i 30 miliona dinara za obnovu izvorišta. S obzirom na to da je reč o velikoj investiciji, u ovom preduzeću napominju da je potreban duži vremenski rok da se realizuje.

Pročitajte još: Crpna stanica najveća stavka

U predstojećoj građevinskoj sezoni, kako najavljuju iz ovog preduzeća, planiraju izradu nekoliko značajnih projekata. Između ostalog, to su projekti za rekonstrukciju kanalizacione mreže u Banovinskom prolazu, parkinga u dvorištu Skupštine grada, rekonstrukciju Ulice Nikole Tesle, sa izgradnjom crpne stanice, zatim spajanje južnog i severnog sliva od Radničke ulice do Kvantaške pijace, koji su u sklopu projekta izgradnje Centralnog prečistača otpadnih voda.

- U planu je i izrada projekata rekonstrukcije kanalizacione mreže od Avijatičarske ulice do Bulevara kralja Petra Prvog - navode u JKP “Vodovod i kanalizacija”. - Reč je o problematičnoj deonici jer je ceo taj potez građen u različitim vremenskim periodima. Cevi nisu na istim dubinama jer je to bio rubni deo grada u vreme kada je kanalizacija građena.

Radiće se i studija hidraulične analize, kako bi se ispunili zahtevi predviđeni Zakonom o zaštiti od požara, jer je javna mreža predviđena za gašenje požara, te je neophodno da se uradi analiza za ceo grad.

PRIKLjUČAK

ZBOG izmene Zakona o ozakonjenju objekata, novembra prošle godine, uvedena je novina po kojoj je neohodno, da bi objekat legalno bio priključen na vodovodnu ili kanalizacionu mrežu, da se okonča postupak ozakonjenja, odnosno legalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije