NOVI SAD - Novosadski hotelijeri će mesec dana obezbediti besplatan smeštaj za 12 porodica kojima je jedan investitor srušio stanove, dok ne nađu podstanarske stanove koji će potom biti plaćeni sredstvima iz budžeta grada, rečeno je u četvrtak nakon sastanka predstavnika porodica sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Stanari su za novosadski informativni portal 021 (021.rs) izjavili da su zadovoljni onim što im je gradonačelnik saopštio, jer su time bar privremeno rešili pitanje smeštaja, s obzirom na to da su proteklih dana spavali u svojim polusrušenim domovima.

Predstavnik stanara Dragan Mitrović rekao je da je to isto mogao da uradi investitor "Astra plan" koji im je uništio stanove, ali ih, umesto toga, danima "zavlači" i nudi im smeštaj u hostelima i neuslovnim barakama.

PROČITAJTE JOŠ - AGONIJA 11 NOVOSADSKIH PORODICA: Spavaju u ruševini da ih ne opljačkaju

Gradonačelnik Vučević je rekao da će u tih mesec dana koliko budu proveli u hotelima ovih 12 porodica imati vremena da pronađu podstanarske stanove, a iz novosadskog budžeta će, na osnovu isplate socijalne pomoći ugroženima, biti pokrivena kirija za šest meseci, odnosno svaka porodica će dobiti oko 110.000 dinara.

On je naveo i da je građevinska inspekcija, nakon što je prošle nedelje zatvorila gradilište, sada donela i rešenje kojim se investitoru nalaže da zakopa rov koji je napravljen u Dositejevoj 9.

Naveo je i da ima informacije da je investitor, nakon što je dobio dozvolu tužilaštva, bio na licu mesta sa veštacima kako bi se obavila procena i veštačenje šta treba da se uradi da bi se sanirala šteta.

Vučević je dodao i da ima informacije da policija i tužilaštvo vode postupak protiv investitora. "Ovo je slučaj u kojem treba da se pokaže da država neće dozvoliti divlju gradnju i da će odgovarati svako ko bude nelegalno izvodio radove", kazao je on.