DOGODINE KRAJ HIDROELEKTRANE ĐERDAP 1: Obnova prevodnice

LJ. TRIFUNOVIĆ

16. 11. 2017. u 06:08

Ministarstvo građevinarstva i Evropska izvršna agencija za informacije i mreže su potpisali sporazum o donaciji za rekonstrukciju brodske prevodnice na hidroelektrani "Đerdap 1"

ДОГОДИНЕ КРАЈ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ ЂЕРДАП 1: Обнова преводнице

MINISTARSTVO građevinarstva i Evropska izvršna agencija za informacije i mreže su potpisali sporazum o donaciji za rekonstrukciju brodske prevodnice na hidroelektrani "Đerdap 1" kod Kladova, vredan 28,5 miliona evra.

Ministar Zorana Mihajlović kaže da će se broj brodova koji kroz nju prolaze povećati sa sadašnjih 6.000 na 9.700 godišnje.

V. d. direktora EPS Milorad Grčić podseća na to da je brodska prevodnica uz hidroelektranu "Đerdap 1" u neprekidnoj eksploataciji od puštanja u rad, te da je za 47 godina kroz nju prošlo više od 390.000 brodova i 230 miliona tona robe.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ник Ћулибрк

16.11.2017. 07:23

Лепо. Него, питајте наше пријатеље Немце да дају новац за вађење половине своје црноморске флоте коју су потопили у другом светском рату у нашим водама и која већ 70 година представља опасност за пловидбу. Могу да плате као пријатељи, а могу и као поражени непријатељи који су направили штету. Како год пожеле.

Evropska izvrsna agencija...

16.11.2017. 08:16

...je bila i ostaje!!!Jedini vlasnik brodske prevodnice na Djerdapu!Republika Srbija i njeno ministarstvo gradjevinarstva su,velikodusno,odobrile!!!Stampariji novca u Begisu,da odstampa 29 miliona Evra(500.000,ja castim za dnevnice i tople obroke!),Ova Agebcija je nesavesnim koriscenjem prevodnice,dovela Republiku Srbiju u beznadezan polozajTtako da je prisiljena da vlasnika natera na nuzne rekonstrukcije!Ubuduce ce Srbija preuzeti sve u svoje ruke!Do ponovnog unistenja,savesnim koriscenjem.....