POSLE TRAGEDIJE KOD ALEKSINCA: Protest građana ispred Distribucije

D. A:

21. 04. 2017. u 10:13

Meštani Aleksinca i okolnih sela okupili su se jutros u centru grada ispred zgrade Elektrodistribucije, gde su palili sveće za nastradalu majku i sina koji su sinoć u selu Glogovica nastradali od strujnog udara

ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД АЛЕКСИНЦА: Протест грађана испред Дистрибуције

Foto D. Alihodžić

Meštani Aleksinca i okolnih sela okupili su se jutros u centru grada ispred zgrade Elektrodistribucije, gde su palili sveće za nastradalu majku i sina koji su sinoć u selu Glogovica nastradali od strujnog udara. Tragedija se dogodila kada se otkačio kabl kojim su se nelegalno priključili na mrežu, a prethodno im je struja isključena zbog dugovanja.

Građani negoduju što im isključuju struju, iako redovno namiruju tekuće obaveze. Mnogi priznaju da postoje nagomilani dugovi iz ranijih perioda, ali da su u pitanju siromašne porodice koje nisu u mogućnosti da te dugove vrate. Oni napominju da bez struje teško može da se živi i da će se mnogi nelegalno priključivati na mrežu i da se slične tragedije mogu ponoviti.

Ogorčeni meštani navode i primer komšije koji je izmirio i stari dug za struju, ali mu distribucija sada traži enormne sume za ponovno priključenje i druge takse, koje on nije u mogućnosti da plati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

meri

22.04.2017. 12:07

Od cega ce da placaju struju kad mnogi ne primaju plate ,a ovi zive od bedne socijalne pomoci.struju treba iskljuciti onima sto imaju a nece da plate.