Kraljevo: Evakuisani stanari zbog požara

G. Ć.

02. 08. 2016. u 18:05

U kraljevačkom Vojnom naselju izbio je požar podrumu petospratnice, vatrogasci su sprečili širenje vatre ka spratovima, ali je zbog gustog dima desetak stanara evakuisano vatrogasnim platformama i merdevinama

Краљево: Евакуисани станари због пожара

Foto Goran Šljivić

KRALjEVO – U požaru koji je oko 13.30, izbio u stambenoj zgradi broj 224 u Karađorđevoj ulici u kraljevačkom Vojnom naselju, srećom niko nije povređen jer su vatrogasci stanare sa viših spratova pravovremeno evakuisali.

Vatrena stihija je pod još nerazjašnjenim okolnostima izbila u jednom podrumu petospratnice sa 20 stanova u kojima živi tridesetak stanara.

Zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji vatrogasaca koji su na mesto požara stigli čak sa šest vozila sprečeno je širenje vatre ka spratovima, ali je zbog gustog dima koji je kuljao na sve strane desetak stanara evakuisano vatrogasnim platformama i merdevinama. Kako saznajemo, dve osobe su zbog problema sa disanjem usled velikog dima zatražile medicinsku pomoć i one su preventivno kolima hitne pomoći prebačene u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu i dobro se osećaju.

- Iz grada sam stigao gotovo istovremeno kada je iz zgrade počeo da kulja gust dim. Moj stan na četvrtom spratu je zaključan, prozori zatvoreni, ali ne znam šta ću da zateknem kada se dim raziđe – priča stanar Milan Janić. – Ko zna šta se sve zapalilo u podrumu, verovatno ima i drva i starog nameštaja čim kulja ovoliki dim.

Zbog velike količine dima i intervencija vatrogasaca potrajala je nekoliko sati sve dok nije bilo potpuno bezbedno da se stanari vrate u svoje stanove.

A, šta je uzrok požara i kolika je materijalna šteta biće poznato posle istrage koja je u toku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije