KAKO je počeo, tako je novi-stari šampion završio sezonu - pobedom. Dodela pehara nije zadovoljila Partizan koji je u poslednjih 90 minuta Superlige pružio dobru partiju i savladao Slobodu u Lučanima na način dostojan prvaka - 2:1 (1:0).

Oprostio se od „grobara“ u isto tako velikom stilu Tejgo koji je postigao novi gol - deveti prvenstveni, kojima je obeležio celo proleće i na rastanku otvorio vrata novom trijumfu Partizana. Sigurna nova tri boda klubu iz Humske doneo je Aleksandar Miljković, drugim golom u poslednja tri kola. Mogao je Šćepović da uveća pobedu crno-belih, ali umesto toga pogodio je Pejović na drugoj strani, minut pre kraja za čast Slobode i oproštaj od Lučana.

Poslednjih 20 minuta obeležio je Lazar Marković. On je u nedelju debitovao za prvi tim Partizana i sa nekoliko lepih poteza pokazao da bi na njega trebalo obratiti pažnju u narednim godinama.

KRSTAJIĆ ZAKASNIO NA SUSRET!?
KAPITEN Partizana Mladen Krstajić nije stigao na vreme da podigne šampionski pehar. Zbog privatnih obaveza on je prethodnih dana bio van Srbije, a zbog gužve na putu nije stigao do Lučana u predviđeno vreme, mada se malo posle početka pridružio saigračima. Krstajić je u nedelju završio sjajnu karijeru, dojučerašnji drugovi na terenu već ga nazivaju „direktore“, ali se uprava kluba nešto ućutala po tom pitanju.

TUČA POKVARILA VELIKO SLAVLjE
SLAVLjENIČKU atmosferu pokvarile su tuče pre početka utakmice. Nekoliko autobusa sa „grobarima“ je kasno stiglo u Lučane, pa je ionako zagušeni ulaz tek onda postao tesan. Policija je pokušala sve da ih pretrese pre ulaska na stadion, navijači koji su već bili na tribinama počeli su stolicama da gađaju čuvare reda, a kada se sve to stišalo izbio je obračun između samih „grobara“ na ulasku na tribinu...

SLOBODA PS - PARTIZAN 1:2 (0:1)
STRELCI:
Pejović u 89. za Slobodu, a Tejgo u 19. i Miljković u 53. minutu za Partizan. Stadion u Lučanima. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Kaurin (Subotica) 7.
SLOBODA: Božović 6,5, Vasilić 6, Bosman 6 (od 74. Kovačević -), Bulatović 6, Šunjevarić 6, Pejović 7, Stevančević 6 (od 57. Tanušev 6), Tijago 6,5, Lazić 6, Ademović 6 (od 69. Panić 6), Maksimović 6.
PARTIZAN: Živković 7, Miljković 7,5, Savić 7, Stanković 7, Kizito 6,5 (od 72. Marković 7), Smiljanić 7, Brašanac 7, Davidov 6,5, Vukić 6,5 (od 58. Bogunović 6,5), Šćepović 6,5, Tejgo 7,5 (od 46. Fejsa 6,5).