SRPSKI golman Dejan Radić, nekadašnji branilac mreže Rada, uspešno je operisan u Rostovu – pobedio je u utakmici života iako je ostao bez bubrega!


Neverovatna drama odvijala se na Veliku subotu na stadionu u Donu. U 76. minutu napadač Tereka Sadaev neoprezno i nepotrebno je ušao u golmana Rostova, udario ga ramenom u predelu bubrega. Radić je ostao da leži, počeo je da gubi svest i kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Lekari su u borbi sa sekundama morali hitno da ga operišu, ali nisu mogli da spasu levi bubreg, koji je počeo da otkazuje, pa je odmah odstranjen.

 

JAVNO IZVINjENjE SADAEVA

RUSIJA je bila šokirana zbog teške povrede Radića. Telegrami podrške stižu sa svih strana, kako od klubova Spartak Naljčik, Krasnodar, tako i igrača, a javno izvinjenje poslao je i Zaur Sadaev.
- Ne mogu da opišem koliko žalim zbog teže povrede Radića. Potpuno sam šokiran. Nije postojala namera, bio je to splet okolnosti i čim lekari budu dozvolili posetiću ga u bolnici - izjavio je Sadaev.

 

Ceo Don je strepeo nad sudbinom sjajnog golmana, omiljenog Žuće. Rukovodstvo kluba, saigrači, navijači probdeli su dan i noć ispred bolnice, ispisali silne transparente podrške među kojima je bio „Dajemo sve bodove za tvoj život“.


- Strašno je bilo, nisam oka sklopio, ali najvažnije da je operacija uspešno izvedena, da se Dejan probudio i da mu je stanje stabilno. Ostao je bez bubrega, ali mu je stanje dobro - prenosi bek Krasnodara i eksigrač Rostova, Dušan Anđelković, koji je došao da poseti svog nekadašnjeg saigrača i prijatelja. - Lekari još ne dozvoljavaju posete, ali su me uveravali da će se Dejan uspešno oporaviti. Daj bože, da sve bude kako treba.Radića je, kako prenose ruski mediji, posetila supruga, lekari su optimisti u pogledu njegovog oporavka, ali će ga držati u izolaciji još 48 časova.