Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да поново има много самопуздања и да верује да опет може да буде власник трофеја на сва четири грен слема истовремено.


Након много проблема у првој половини године Ђоковић је освојио Вимблдон и УС Опен и сада из Београда наставља пут према повратку на сам светски врх.

"Надам се да ће ми родни град донети срећу. Имам ново самопоуздање, свака сезона је нови изазов и нова страница да се испише. Нова сам особа као играч, знам да сви призивају 2015. годину када сам имао сва четири грен слема. Да ли могу да поновим то? Да, у супротном не бих се бавио тенисом", рекао је Ђоковић новинарима после тренинга на Дорћолу.

Прочитајте још: “НОВОСТИ” НА НОВАКОВОМ ТРЕНИНГУ: Ђоковић у Београду обавља завршне припреме за Мастерс у Кини (ВИДЕО)

Према његовим речима имао је жељу да пре Шангаја учествује у Пекингу, али је у договору са тимом проценио да је боље да одмори.

"Чак и да у Пекингу освојим турнир стигао би ме умор. Играо сам и раније Пекинг и Шангај заредом... Последња три месеца сам играо пуно мечева, играо сам и у Чикагу, који ме је исцрпео, ментално и физички. Желео сам мало да будем у Србији са породицом, све се лепо сложило... Боље је да останемо дуже у Београду и да изградимо добру базу за финиш сезоне".

Ипак, Новак није искључио опцију да се накнадно пријави за наступ у Бечу или Базелу после Шангаја, а пред Мастерс у Паризу.

"Остављам могућност да пре Париза одиграм у Базелу или Бечу. Морам да видим да ли ће ми организатори дати специјалну позивницу, ако се одлучим са тимом да играм тамо".

Прочитајте још: ФЕДЕРЕР ПОХВАЛИО ЂОКОВИЋА: Новак има победнички менталитет, код њега не постоји паника

О наставку сарадње са тренерима Маријаном Вајдом и Гебхардом Фил Гричом, која траје до краја године, није још причао.

"За сада радимо до краја сезоне. Још нисмо разговарали о тој теми јер желимо да извуце о најбоље из ове сезоне", закључио је Новак.

На питање који тренутак сезоне би издвојио као преломни, Ђоковић је рекао да је то одмор који је узео после елиминације у четвртфиналу Ролан Гароса после пораза од Марка Чекината.

"Тешко је одабрати један тренутак који је преломио, али ако бих морао онда би то био након пораз на Ролан Гаросу у четвртфиналу. Узео сам пет дана одмора и са женом отишао на планинарење, а после тога се све сложило и био сам у налету", рекао је Ђоковић новинарима у Београду, где се спрема за наступ на Мастерсу у Шангају.

Ђоковић додаје да је имао доста потешкоћа да успостави сигурност после операције лакта, посебно што је морао да прави одређене корекције.

Прочитајте још: ЂОКОВИЋ У СУПЕРЛАТИВИМА ПРИЧАО О НИКОЛИ: Пилић, мој тениски отац и ментор

"Морао сам да мењам сервис, али имао сам пуно воље и жеље да се вратим на висок ниво, иако не воли ту реч "повратак". Да ми је неко рекао у мају да ћу имати толико успеха не бих ли веровао. Морао сам да будем стрпљив и да чекам да се коцкице сложе", закључио је Ђоковић.

Мастерс у Шангају, који је Ђоковић освајао три пута, игра се од 7. до 14. октобра.