Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери био је изузетно срећан после вечерашње победе над Црвеном звездом у финалу Купа Радивоја Кораћа и истакао да су трофеј могле да освоје обе екипе, с обзиром на неизвесну завршницу сусрета која је решена поенима са линије за слободна бацања 0,2 секунде пре краја.

"Желео бих искрено да честитам Црвеној звезди на чврстој и фер игри. Било је ово тешко финале, много преокрета, играли смо мушки, погодили тешке шутеве... Мене су научили да поштујем противника. Ово је спорт и желим да им честитам како су одиграли и како су се борили. Финала су увек иста, кад је егал... На једну лопту смо добили утакмицу", рекао је Тринкијери новинарима у Нишу.

Партизан је вечерас одбранио трофеј у финалу Купа Радивоја Кораћа победивши Звезду са 76:74 поенима Дћока Лендејла са линије за слободна бацања.

"Могли смо ми, а могла је и Звезда да освоји. Имали смо фантастичну егзекуцију у последњим секундама меча. Био је баш добар пас, гледао сам снимак, чист фаул. Знам да није лако овако изгубити утакмицу. Могли смо и пре да добијемо утакмицу", рекао је тренер црно-белих.

Он је казао да је јако лепо освојити трофеј, али да у овој сезони има још много посла пред његовом екипом.

"Трофеј је трофеј, трофеји где пише 'Кораћ' је још важнији трофеј и ја сам срећан због мојих играча и свих људе који раде иза, а не испред. Увек је важно кад се добије дерби, а кад се добије дерби са трофејом, онда је још важније" рекао је он.

Он је додао да је серија тројки Билија Берона могла да одведе меч у другу страну, али да је "још слађе" што је његов тим и поред тешких погођених шутева уписао победу, пре свега због квалитетне одбране.

"Ако вам треба наслов, њихов таленат против наше одбране и ми смо добили", закључио је Тринкијери.